İÜ öğrencileri, Ergenekoncu rektörlerden hesap sorulmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2008 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) önünde protesto gösterisi düzenleyen bir grup öğrenci, Ergenekon'la bağlantılı olan üniversite rektörlerinin tespit edilerek hesap sorulmasını istedi. Eski İ.Ü Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğunu söyleyen öğrenciler, eylemlerini halay çekerek bitirdi. "YÖK'de kaç tane Alemdaroğlu var?" şeklinde slogan açan öğrenciler, davaya müdahil olmak istediklerini söyledi.

İÜ Beyazıt Kampüsü önünde toplanan İstanbul Sosyalist Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 20 kişilik grup 12 Eylül, YÖK ve Ergenekon terör örgütün protesto etti. Grup adına açıklama yapan Yeliz Yağmur, Ergenekon terör örgütünün devlet içinde nasıl kök salmış olduğunun yapılan operasyonla ortaya çıktığını söyledi. Örgütün yönetici kadrosunda Emin Gürses ve Ümit Sayın'ın yanı sıra eski Rektör Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğunun ortaya çıktığını belirten Yağmur, Alemdaroğlu'nun 1997 ve 2001 yıllarında eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez atandığını ifade etti. Ergenekon örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen generallerin rektörlük seçimlerine müdahale ettiğinin açığa çıktığını savunan Yağmur, "Öğrenmekteyiz ki; Ergenekon bağlantılı generaller, rektörlük seçimleri öncesinde üniversitelere baskı yapıyor. Dicle Üniversitesi'nden Konya Selçuk Üniversitesi'ne kadar pek çok yerde kendi adaylarını seçtiriyor. Bu ise ordunun, YÖK'ün ve Ergenekon'un nasıl içice geçtiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Eski Rektör Alemdaroğlu'nun görev süresi boyunca çeşitli bahaneler uydurarak öğrencileri üniversiteden uzaklaştırdığını iddia eden Yağmur, Alemdaroğlu'nun öğrencileri ideolojik halay çekmekle suçladığını belirtti. Yağmur, "Öğrencileri 'ideolojik halay çekmek'le suçlayan O idi. Polis kaynaklı uydurma argümanlarla 'örgüt mensubu' itham eden de O idi. Hukuka ne kadar saygılı olduğu yaptığı bilimsel eser hırsızlıkları ve ihalelerdeki yolsuzluklarla ortaya çıkan ve Sezer'in bu yüzden görevden almak zorunda kaldığı eski rektör, şimdi bizatihi 'örgüt mensubu' hatta yöneticisi olmakla yargılanıyor."

"YÖK kalkacak, Polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Çeteci rektörler hesap verecek", şeklinde slogan atan grup, "12 Eylül=YÖK=Ergenekon - Öğrenciler Bu davaya müdahil olacak", "Kemal Alemdaroğlu'da örgüt mensubuymuş", "Ergenekon: 'Kemal Öğrenciyi okuldan at" şeklinde pankart ve dövizler taşıdı. Öğrenciler daha sonra, ideolojik yaklaşım sergilediğini söyledikleri eski rektör Alemdaroğlu'nu protesto etmek için halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber