Özel harekatçılar Doğu'ya gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün karakona, Diyarbakır'da da polis servis aracına yapılan hain saldırılarda 22 güvenlik görevlisinin şehit olmasından dolayı özel harekat temel eğitim kursunu tamamlayan özel harekatçılar için düzenlenmesi planlanan tören iptal edildi.

Mezun olan 550 özel harekatçı Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirilecek.

Aktütün'deki karakol baskınından sonra terörle mücadelede yeniden özel harekatçılar gündeme geldi. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'nda eğitimden geçirdiği özel harekatçılar mezun olup Doğu ve Güneydoğu'nun yolunu tuttu. Bugün yapılması planlanan mezuniyet töreni ise Diyarbakır ve Hakkari'de 22 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinden dolayı iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen ve iptal edilen törende yapılması düşünülen özel harekatçıların eğitim alanında helikopter eşliğinde yapacağı gösteri de gerçekleşmedi. 18. dönem özel harekat temel eğitim kursundan mezun olan 550 özel harekatçı için basına kapalı bir törenin ardından görev için Doğu ve Güneydoğu'daki illere gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi üzerine Güneydoğu'ya rekor seviyede özel harekat polisi gönderme kararı aldı. İlk grup, Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan bugün yola çıktı. Bu yılın sonuna kadar 7 bin özel tim polisi Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Tunceli, Bingöl ve Siirt ile ilçelerinde görevlendirilecek. Özel tim polisleri, ikinci bir emre kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kalacaklar. Böylece 1997'de çekilen özel tim, 11 yıl aradan sonra yine bölgeye geri dönüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber