Kriz, altın alışverişini yavaşlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2008 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son bir hafta içinde 22 ayarının gramı 3 YTL yükselerek 41 YTL'ye ulaşan altın, fiyatının artması nedeniyle vatandaşlardan fazla ilgi görmüyor.

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ziya Özboyacı, yaptığı açıklamada, son yılların en iyi yatırım aracının altın olduğunu söyledi.

Global krizin etkisiyle son günlerde altın fiyatlarında istikrarsızlık yaşandığını ifade eden Özboyacı, son bir haftada 22 ayar altının gramının 3 YTL yükselerek 41 YTL'ye çıktığını, altının ons fiyatlarının arttığını bildirdi.

Fiyatların bu kadar yükselmesi sonucunda altın alışverişinin durma noktasına geldiğini dile getiren Özboyacı, şunları kaydetti:

''Vatandaş elindeki birikimiyle şimdilik altın almak istemiyor. Altında fiyatların düşmesini bekliyor. Bu yüzden kuyumcuların altın satışları son günlerde çok düşük kalıyor. Kuyumcu altın satamadığı için nakit sıkıntısı yaşıyor. Elinde yeterli nakit olmadığı için de altın bozdurmak için gelen müşterilerini geri çevirmek zorunda kalıyor. Sonuçta ne altın alan var ne de bozdurulan altını alan. Herkes krizin nereye varacağını merak ediyor ve bekliyor.''

Özboyacı, vatandaşlardan altın yükseldi diye hemen bozdurmaya çalışmamasını belirterek, ''Panik yapmaya gerek yok. Altın önümüzdeki günlerde belki biraz düşer ama uzun vadede yatırımcısına mutlaka kazandırır. Altın bugüne kadar olduğu gibi yatırımcısını üzmez'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber