Diyarbakır'daki saldırıda polise 136 kurşun sıkılmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 5 şehidin verildiği ve 18 kişinin yaralandığı saldırıyı yapan teröristlerin, polise 136 el ateş ettiği ortaya çıktı.

Ali Gaffar Polis Meslek Yüksekokulu servis otobüsüne Aziziye Mahallesi'nden geçerken yapılan saldırıyla ilgili görüntüleri basına dağıtıldı.

Yazılı açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, olay yeri ve çevresinde yapılan incelemede 2 Kalaşnikof marka silah, 9 şarjör, 5 el bombası, 1 el yapımı bomba, 120 adet dolu fişek ve 136 boş kovan ele geçirildiği bilgisini verdi.

Saldırıyı yapan teröristlerin yakalanması için yürütülen istihbari, teknik, kriminal çalışmalarda vatandaşların polise yardım ettiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Aralarında eyleme bizzat katıldıkları, silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen 3 şahıs ile bu şahıslara yardım-yataklık yaptıkları değerlendirilen 5 şahıs yakalanmıştır. Şahısların ikâmetlerinde yapılan aramalarda 2 el telsizi, 1 dizüstü bilgisayar, cep telefonları, sim kartları ve hafıza kartları, çok sayıda örgütsel doküman ve yasak yayın ele geçirilmiştir."

Açıklamada, yakalanan şahısların bugün adli mercilere sevk edildiği, yasadışı bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların aralıksız devam ettiği belirtildi.

8 Ekim 2008 günü saat 17.25'te Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu personeli taşıyan servis otobüsü Azizye Mahallesi'nde geçerken Diyarbakır-Silvan karayolunun Seyrantepe mevkiinde silahlı ve bombalı saldırıya uğramış, 1'i sivil memur, 4'ü polis olmak üzere 5 kişi şehit olmuş, 18 kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber