ÜAK Başkanı da YÖK'zede

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YAKUP BULUT / ANKARA

Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) yeni başkanı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Ceylan'ın da YÖK mağduru olduğu ortaya çıktı. 1983'de 1402 sayılı Sıkıyönetim Yasası ile öğretim üyeleri üniversiteden atılırken Selçuk Üniversitesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Hasan Ceylan da Selçuk Üniversitesi'nden atılmıştı. 22 Mart 2007'den bu yana Van'da rektörlük yapan Ceylan, 1 Ağustos'ta ÜAK Başkanı oldu. Rektörler görev yaptıkları üniversitelerinin kuruluş tarihine göre sırasıyla bir yıllığına ÜAK başkanlığı yapıyor.


Parlak'a 'döner' tepkisi

İSTANBUL (CİHAN)

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi 400 kişilik grup, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'ı protesto etti. Döner sermaye paylarının artırılmasını isteyen sağlık çalışanları, 'Döner artırılsın adil dağıtılsın', 'Eşitlik, adalet istiyoruz' yazılı pankart ve dövizlerle dekanlığa yürüdü. Grup yürüyüş boyunca 'Dönerde adalet istiyoruz', 'Rektör şaşırma sabrımızı taşırma' şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli, gerekli düzenleme yapılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.


Boğaziçi'nde yasağa sessiz protesto

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü Kadri Özçaldıran'ın talimatıyla ilk kez uygulanan ancak daha sonra 'başörtüsü üzerine şapka' ara formülüyle aşılan yasak bu kez Eğitim Fakültesi'nde yaşandı.

ABDULLAH YILDIRIM / İSTANBUL

Boğaziçi Üniversitesi'nde yeni rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ın talimatı ile uygulanmaya başlanan ancak daha sonra 'başörtüsü üzerine şapka' ara formülü ile aşılan yasak bu kez Eğitim Fakültesi'nde yaşandı.

Dekan Prof. Ali Baykal'ın üniversite yönetimine aykırı tutumu ve bazı öğretim üyelerinin 'bölüm kararı' di-yerek başörtülü öğrencileri derslere almaması üzerine öğrenciler eylem yaptı. Başörtülü öğrenciler bazı derslere alınmamalarını koridorda bekleyerek sessizce protesto ederken diğer öğrenciler de arkadaşlarına destek verdi. Bazı öğretim üyeleri de amfide bulunan başörtülü öğrencilerin derslere katılmasına izin verdi.

REKTÖR GÖRÜŞTÜ

Bir süredir başörtülerinin üzerine taktıkları şapka ile derslere girebildiklerini belirten öğrenciler rektör Prof. Kadri Özçaldıran'ın geçen Cuma günü Eğitim Fakültesi'ne ge-lerek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Baykal ile görüştüğünü ancak çözüm konusunda herhangi bir sonuç alamadığını ifade ettiler.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıfı öğrencisi bir başörtülü Boğaziçi Üniversitesi'nin bu güne dek liberal ve özgürlükçü görüşleri ile gündeme geldiğini belirterek ?Yasak ilk gündeme geldiğinde her iki taraf da sorumluluk ve özgürlük konusunda mutabakata vardı. Ancak Eğitim Fakültesi'nde bazı hocalar şapka ve şal da dahil başı kapalı hiçbir öğrenciyi derse almıyorlar. Hatta arkadaşlarımız bölüm değiştirmeye zorlanıyor? dedi. Mühendislik Fakültesi 4. sınıfta okuyan bir öğ- renci de bazı arkadaşlarının derslere alınmamasından dolayı sessiz pro- testo gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dekanla zorbalık tartışması

Öğrencilerle Dekan arasında 'zorbalık' tartışması yaşandı. Bir öğrenci yasak devam ettiği sürece arkadaşlarına destek olacaklarını söylüyor. Baykal'ın öğrencileri zorbalıkla suçlaması üzerine öğrenciler ?Sizinki zorbalık değil de bizimki mi zorbalık?? cevabını veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber