Orgeneral Başbuğ'dan Aktütün ile ilgili 'sert' açıklama / Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Aktütün baskını için inceleme başlatıldığını söyledi.

Bayraktepe, terör örgütü için intihar saldırısıdır.

Bayraktepe askerimiz için kahramanlık destanıdır.

Bayraktepe saldırısı hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır.

Olayı ikinci ordu komutanı incelemektedir, inceleme sonucunun gerekli bölümleri kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Belgeleri basına sızdıranlar hakkında soruşturma başlatılmıştır.


Bu alan Flash 7 veya daha yüksek eklenti gerektiriyor. Yüklemek için tıklayınız!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayarak, "Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz" dedi.

Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, bugün Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

"Bugün, sabahleyin bu sancak törenini hep beraber izledik. Gerçekten bu izlemiş olduğumuz tören ve törende öğrenci alayının bütün personelinden görmüş olduğum, almış olduğum duygulardan çok mutlu oldum ve gurur duydum. Umarım ki, bu güzel tören, basınımızda, medyada da yeterli seviyede yer alır.

Daha önce de ifade ettiğim gibi bizim için, subay ve astsubaylar, ordumuzun iki temel direğidir. Dolayısıyla bugün burada bulunmaktan ve bu törene katılmaktan gerçekten, onların komutanı olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

"Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır, hepinize teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber