Kamu kurumlarına elektrik şoku

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Trakya bölgesindeki resmi kurum ve kuruluşlardan alacağı bulunan toplam 84 milyon YTL'yi tahsil etmek için elektrik kesimine başladı.

TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Erdoğan'ın, dün düzenlediği basın toplantısında, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı kapsayan Trakya bölgesinde toplam 116 milyon YTL alacakları bulunduğunu, kamu kurum ve kuruluşların borcunun ise 84 milyon YTL olduğunu bildirerek, bunu tahsil etmek için tüm kuruluşlara 10 gün önce uyarı yazısı gönderdiklerini söylemesinin ardından, ilgili kuruluşlarla ilgili gerekli işlemlerin başladığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün itibariyle elektrik kesintilerine başlayan TREDAŞ ekipleri, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, Kapıkule Sınır Kapısı, Pazarkule Sınır Kapısı, Edirne Defterdarlığı ile Trakya Üniversitesi'ne bağlı kimi birimlerin elektriklerini kesti.

Bu kurumlardan, sınır kapılarının elektrikleri Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün araya girmesiyle yeniden açılırken, diğer kurumların ödeme yapması, kimisinin de borç yapılandırmasına gitmesiyle elektrikleri kısa süre sonra verildi.

Bugün ayrıca borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi planlanan Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde bir toplantı olduğunu öğrenen yetkililer, gerekli işlemlerin yarına ertelendiğini bildirdiler.

Öte yandan TREDAŞ ekiplerinin, sorumluluk bölgesindeki Kırklareli'ne bağlı 13 köyün de sulama pompaları ile muhtarlık binalarının elektriklerini kestikleri öğrenildi.

TREDAŞ yetkilileri, kesintilerin süreceğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber