Anavatan'da da emanetçi dönemi

Haber Giriş : 16 Ekim 2008 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi'nde 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye sayılı günler kala, kongre hesapları ve genel başkanlık yarışı hız kazandı. Kulislerde ise kongre sonrası için şimdiden ?Anavatan'da da emanetçi dönemi başlıyor? yorumları yapılırken, hem ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz hem de bu kongrede adaylığını koymayacak olan Erkan Mumcu'nun, genel başkan adayları arasında bulunan Salih Uzun'u desteklediği kaydediliyor.

Anavatan Partisi'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongre'si 25-26 Ekim'de Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Yaklaşık bin delegenin oy kullanacağı Kongre öncesinde ise, genel başkanlık yarışı ve kongre hesapları hız kazandı. Genel başkanlık için kongre öncesinde Genel Başkan Yardımcıları Salih Uzun, Murat Akdeniz ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal adaylığını açıklarken, kongrenin de üç adayın yarışına sahne olacağı kaydediliyor.

-HEM YILMAZ HEM MUMCU SALİH UZUN'U İŞARET ETTİ-

Kulislerde ise, şimdiden ?Anavatan'da da emanetçi dönemi başlıyor? yorumları yapılmaya başlandı. Eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, genel başkan adayı çıkarmayı tartışan Mumcu muhaliflerine ?yeni aday çıkarmayın? dediği kaydedilirken, adaylar arasında bulunan Salih Uzun'un desteklenmesinden yana tavır koyduğu ifade ediliyor.

Mumcu muhalifleri önceki gün bir araya gelerek kongre süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Genel Başkan adayı çıkarmayı da tartıştılar. Yapılan toplantıda, eski bakanlardan Cengiz Altınkaya'nın aday çıkarılması gündeme gelirken, ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la irtibat halinde olan isimler de Yılmaz'ın yeni bir adayın çıkarılmasına karşı çıktığı ve genel başkan adayları arasında Salih Uzun'u işaret ettiğini dile getirdiler. Bunun üzerine de Mumcu muhalifleri kongre sürecinde Salih Uzun'a destek verilmesi konusunda görüş ortaya koydular.

Muhalif isimler ayrıca ?siyasi dönme? olarak nitelendirdikleri, Anavatan Partisi'ne son birkaç yıldır dahil olan bazı isimlerin de yeni süreçte yönetimden uzaklaştırılması kararı aldılar.

Adaylar arasında bulunan Salih Uzun ve Murat Akdeniz kongre öncesinde teşkilatlara yaptıkları ziyaretlerle nabız tutarken, kulislerde Uzun'un hem Yılmaz hem de Mumcu'nun desteğini almasına rağmen Akdeniz'in de teşkilatlarda ağırlığı olduğu dile getiriliyor. Anavatan Partisi'nde genel başkanlık yarışının Uzun ve Akdeniz arasında geçeceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber