Osmaniye'de sürekli rapor alan öğretmenler öğrencileri mağdur etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Osmaniye merkez Alahanlı köyü Sakızgediği İlköğretim Okulu'nda görevli 3 öğretmenin sürekli rapor alarak okula gelmemesi sebebiyle öğrencilerin mağdur olmasına veliler tepki gösterdi.

Devletin bir yandan "Haydi kızlar okula" kampanyası düzenleyip okumayan kimse kalmaması için seferber olduğunu, okul olan yerlere ise öğretmen gönderilmediğini belirten köylüler, "Okul var, öğrenci var, 12 gündür öğretmen nerede?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Köylülerin birçoğunun maddi durumunun iyi olmadığını ifade eden Kezban Bağrıaçık, "B okulda okuyan bir çocuğum öğretmen, diğeri ise astsubay oldu. Kendi rahatlığını düşünen öğretmen buradan kaçıyor. Bu çocuklarımızı nasıl okutacağız. Bugüne kadar bu okulda okuyan çok sayıda kişi hakim, savcı, doktor oldu. Bu okula 50 yıldır öğretmen geliyordu. Şimdi neden gelmiyor?" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını belirten köy azası Mehmet Koca ise, okulda 60 öğrenci olduğunu fakat Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin köye 3 kilometre uzaklıkta yaptığı Yaveriye Konutları'ndaki ilköğretim okuluna giden 30 öğrencinin ardından sayının yarı yarıya düştüğünü kaydetti.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının köyde bulunan okula gittiğini ifade eden Koca, "Kadrolu 3 öğretmenimiz var. Sürekli rapor alıp gidiyorlar. 12 gündür hiç öğretmen gelmiyor." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine durumu anlattıklarını aktaran Koca, "Veririz, göndeririz" diyerek başlarından savdıklarını iddia etti.

Bu soruna yetkililerin biran önce çare bulmalarını istediklerini belirten Mehmet Koca, "Haydi kızlar okula kampanyası düzenliyorlar, burada da okula gelen öğrenciyi okutmuyorlar. Bu duruma bir anlam veremiyoruz." diye konuştu.

Her gün okula "öğretmen gelir" umuduyla giden fakat 12 gündür üzüntü ile geri dönen öğrenciler de, biran önce yetkililerden öğretmen göndermelerini istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber