Ergenekon sanıkları, 16 avukatla mahkemeye gelmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'nde Perşembe gününden itibaren sıkıntı yaşanacağını sanmadığını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, Ergenekon davasının ilk duruşmasında yaşanan sıkıntılarla ilgili eleştirileri cevapladı. Mahkeme salonundaki düzenden birinci derecede yargıçların sorumlu olduğuna dikkat çeken Şahin, "Biz kendilerine yardımcı oluyoruz. Duruşmalar normal şartlarda Beşiktaş'ta yapılacaktı. Beşiktaş'taki salonlar bu salon kadar çok kişiyi almıyor." dedi.

Davanın ilk günkü duruşmasında yaşanan sorunun sanık avukatlarının sayısının yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Adalet Bakanı, "Kiminin 8 - 10, kiminin 16 avukatı var." diyerek salondaki yoğunluğun sebebine dikkat çekti. Mehmet Ali Şahin, Perşembe günkü duruşmada her sanığın en fazla 3 avukat tarafından savunulacağını ifade etti. Müsteşar yardımcısını sorunları incelemek üzere Silivri'ye gönderdiğini söyleyen Şahin, "Perşembe gününden itibaren bu tür sorunlar yaşanmayacak" dedi. Şahin, basın mensuplarının çok daha rahat bir ortamda çalışabileceği bir ortam oluşturulması için incelemeler yapıldığını kaydetti. Mehmet Ali Şahin, mahkeme heyetinin duruşmaların Silivri'de devam etmesinin mümkün olmadığını belirtmesi durumunda başka bir yer bulunması için de yardımcı olacaklarını ifade etti.

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği davasıyla ilgili bir soruya da cevap veren Şahin, dosya talep mektubunun 16 Ekim'de Alman makamlarına iletildiğini söyledi. İstenilen belgelerin birkaç gün içerisinde ellerine ulaşacağı tahmininde bulunan Şahin, kendilerinin de bu dosyaları savcılığa ileteceğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin farklı bölgelerinde son günlerde yapılan eylemeleri, terör örgütünün Türkiye'yi karıştırma ve ülkede kaosa yol açma çabası olarak değerlendirdi. Şahin, "Sağduyu sahibi vatandaşlarımız bu tür eylemler içerisinde yer almayacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber