'Vali olmasaydım, şoför olurdum'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2008 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ''İş Hayatı ve Girişimcilik'' dersinde deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Vali Yüksel, derste öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, meslek yaşamında ideallerini gerçekleştirmek için hedef koyduğunu belirtti.

Yaşamında disiplini hakim kıldığını bildiren Yüksel, hukukçu olmayı hedeflediğini ve bu hedefine ulaşarak hukuk fakültesini kazandığını anlattı.

Annesinin öğretmen, babasının da esnaf olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

''Diğer kardeşlerim de eğitimlerine devam etmeleri nedeniyle İstanbul'da zamanın belediye başkanına mektup yazarak iş istedim. Belediye başkanı bana iş verdi. Okuduğum sırada İstanbul Büyükşehir Belediyesinde geçici işçi olarak çalıştım ve o zaman bana verilen sigorta kartını hala gururla taşıyorum.''

Fakülteden iyi dereceyle mezun olduğunu ve avukatlık stajını da tamamladığını ifade eden Yüksel, ''Babamın vefatı üzerine kaymakamlık sınavına girdim. Benim için yaşam orada başladı. 37 yıl Anadolu'nun birçok yerinde görevde bulundum'' dedi.

Çalışma hayatı boyunca hep dürüst ve titiz olduğunu vurgulayan Yüksel, sabırlı olmayı öğrendiğini ve yaptığı işleri sürekli takip ettiğini bildirdi.

Yüksel, bir soru üzerine, ''Bu mesleği yapmasaydım taksi şoförü olurdum'' dedi.

-ANTALYA'YI ANLATTI-

Öğrencilere Antalya ile ilgili bilgiler de veren Yüksel, Antalya'nın turizm kenti olmanın yanı sıra önemli bir tarım kenti olduğuna dikkati çekti.

Dünya nüfusunun hızla arttığına ve kaynakların tükendiğini vurgulayan Yüksel, dünya nüfusunun 6.6 milyar olarak hesaplandığını ve 2015'te bunun 9 milyara çıkmasının hesaplandığını söyledi.

Bu nedenle tarımın Antalya gündeminden asla çıkmaması gerektiğini ifade eden Yüksel, enerji kaynaklarına da önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Yüksel, 2009 yılındaki önceliğinin ise Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'ı da içine alacak bölgesel kalkınma ajansı kurulmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber