Topuklu ve sivri burunlu ayakkabılar kazaya neden oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek topuklu ayakkabılarla otomobil kullanan kadınların, kendilerinin yanı sıra başka insanların da kaza geçirme riskini arttırdığı açıklandı.

İngiltere'de bir sigorta şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, yüksek topuklu ve sivri burunlu ayakkabılarla otomobil kullanan kadınların 4'te 3'ünün hayatını tehlikeye attığı ortaya çıktı.

Parmak arası terliklerin ve topuktan bağlı ayakkabıların da otomobil kontrolünü sağlamaya çalışırken zorluk çıkardığı belirtilirken, İngiltere'de otomobil kullanan 14.3 milyon kadın şoförün hayatının tehlikede olduğu ifade edildi.

Sheilas' Wheels sigorta şirketi tarafından 750 kadın şoför arasında yapılan araştırma sonucunda, kadınların 75'inin ayakkabısı çıktığı için veya topuğunun, pedalların altına ya da üstüne sıkıştığı için kaza yaptığını itiraf ettiği belirtildi.

Sigorta şirketi sözcüsü Jacky Brown, "Birçok kadının kendi hayatının yanı sıra, otomobilde bulunan insanların ve diğer şoförlerin hayatını da tehlikeye atması çok şaşırtıcı" dedi.

Araştırmanın, İngiltere'de yaya geçidinden geçerken ölen ya da yaralananların sayısının 3 kat artması sonucu yapıldığı belirtilirken ölü veya yaralı sayısındaki artışın, düşük trafik cezaları ve şoförlerin durmak istememesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

(İHA-SG-SG-D)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber