Bonus kartlar eğitimcilerin öğrenme modeli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2008 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yaşar Kuru-Türkiye

Bonus kartlar eğitimcilerin öğrenme modeli oldu

KASTAMONU- Bankaların müşterilerine sunduğu bonus puan kartlarından yola çıkan bir dershane yöneticisi, yeni bir öğrenme modeli geliştirdi. Kastamonu'da faaliyet gösteren dershane, öğrencilerin soru çözmelerini artırmak ve öğrencilerin öğretmenlere soru sormalarını teşvik etmek için "HOP Kart" adı verilen "Hocalarla Özel Program" uygulamasını başlattı. Türkiye'de ilk defa uygulanan sistemde öğrenciler, dershane öğretmenlerine ne kadar çok soru sorarsa bankaların "bonus puan" uygulamasında olduğu gibi HOP kart puan kazanıyor. Ay içinde en fazla puan toplayan öğrencilere sürpriz hediyeler veriliyor. HOP kart sisteminden sonra dershanede öğrencilerin öğretmenlere soru çözdürme oranında yüzde 100 artış gösterdiği vurgulandı.

Uygulamayı hayata geçiren Kastamonu Aral Fen Dershanesi Anafen Şubesi Müdürü Yalçın Karul, HOP kart yöntemiyle öğrencilerin soru çözme ve öğretmenlere soru sorma oranlarının yüzde 100 arttığını açıkladı. Kredi kartlarında kazanılan bonus puanlarından yola çıkarak, öğrencilerin ders çalışmalarını artırmak amacıyla HOP Kart modelini geliştirdiğini söyledi. Karul, uygulamada hafta içi etütlerin haricinde, belli zaman aralıklarında her gün ofis sınıflarında öğretmenlerle öğrencilerin soru çözümü yaptıklarını söyledi.

Aral Fen Dershanesi'nun uyguladığı HOP Kart sistemi öğrenci velilerini de mutlu etti. Bu yıl Aral Fen Dershanesi'ne öğrenci gönderen velilerden Selahattin Emirhüseyinoğlu, çocuğun son yapılan uygulama sayesinde dershaneye daha çok gitmek istediğini söyledi. Çocuğunun dershanede verilen testleri çözdüğünü ifade eden Emirhüseyinoğlu, çözemediği soruları öğretmenine gidip çözdürüp hop puan kazandığını söyledi. Uygulamanın başarılı bulduğunu ifade eden Emirhüseyinoğlu, "Aral Fen Dershanesinden buna benzer yenilikler bekliyoruz. Eminiz bu yıl HOP kart sistemin faydasını girilen sınavlarda daha da belirgin göreceğiz." dedi. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber