Yargıda adalet isteyen BES üyeleri, Ankara'ya yürüyüşe geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2008 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekçileri Sendikası (BES), laik ve demokratik bir ülke talebiyle Ankara'ya yürüyor. Yürüyüş öncesinde Samsun'da toplanan sendika üyeleri, Samsun Adliyesi önünde eylem yaptı.

Hükümet aleyhine sloganların atıldığı ve çeşitli taleplerin dile getirildiği eylemin ardından sendika üyeleri başkente doğru yürüyüşe geçti. 30 Ekim günü Adalet Bakanlığı'nda olacak olan BES'in Kurum İdare Kurulu (KİK) heyeti ile KİK Toplantısı'na katılacak. Yürüyüşle yargı emekçilerinin sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmeyi amaçlayan heyet, görüşme sonucunu basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurup 4 günlük eylem sürecini sona erdirecek.

KESK Samsun Şubeler Platformu üyelerinin de destek verdiği eylemde konuşan BES Genel Başkanı Osman Biçer, "Yargı'da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü"nü Samsun'dan başlattıklarını söyledi. Biçer, bu yürüyüşte ülkenin bağımsızlığına ve demokratikleşmesine katkı sunarak, laik ve demokratik bir ülke oluşturulmasını, toplumsal barışın sağlanmasını, güçlendirilmesi ve adaletsizliklere son verilmesini talep edeceklerini kaydetti. Biçer, hazırladıkları fezlekeler nedeniyle görevinden alınan hakim ve savcıların sorunlarını dile getirmekten, Susurluk, Şemdinli, Yüksekova ve Ergenekon çetelerine karşı fikrini beyan etmekten, öldürülen vatandaşların failerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını istemekten, adliyelerde açlık sınırının altındaki ücretlere rağmen fedakârca çalışan yargı emekçilerinin sorunlarını ifade etmekten geri durmayacaklarını vurguladı.

Sendika olarak taleplerini dile getiren BES Genel Başkanı Biçer, "Havuz parasının tüm yargı emekçilerine eşit şekilde dağıtılmasını, yargı çalışanlarının özlük haklarının bütünlüklü bir yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulmasını, atama ve görevde yükselmelerde keyfiyetten uzak davranılmasını, servis, kreş, ulaşım, yiyecek, giyecek yardımları ile lojman sorunlarının çözülmesini, her adli yıl açılışında bir maaş ikramiye verilmesini, banka promosyon gelirlerinin tamamının tüm yargı emekçilerine eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından hükümet aleyhine sloganlar atan grup, Ankara'ya doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber