Tunceli Belediye Başkanına kınama yazısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'e gönderdiği yazıda, "Sayın Başbakanımızın ilinizi ziyaretlerinde tutunduğunuz tavrı kınadığımı üzülerek belirtir, ülke bütünlüğünü zedelemeye yönelik bu tür hareketlerin tekrar etmemesini dilerim" ifadelerini kullandı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Durak, Tunceli Belediye Başkanı Abdil'e, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunceli ziyareti öncesinde kente AK Parti teşkilatı tarafından asılan pankartların indirilmesi" nedeniyle kınama yazısı gönderdi.

Gönderdiği yazıda, uzun yıllardır belediye konularının içerisinde olduğunu vurgulayan Aytaç Durak, şunları kaydetti:

"Şu hususun altını çizerek hatırlatmak isterim ki bugüne kadar göreve gelen tüm hükümetlere oranla, bugünkü Cumhuriyet Hükümeti, belediyelerimize her konuda eşit destek vermektedir.

Özellikle belediye gelirleri konusunda, yerel yetkilerimizin artması yönünde uzun yıllardır beklediğimiz kanunlarımızı çıkarmış, hem gelirlerimizi artırmış, hem de belediyeler arasında siyasi ayrım yapmadan bütün belediyelere eşit davranmaktadır. Hatta Doğu ve Güneydoğu belediyelerimize daha fazla katkıda bulunmaktadır.

Başbakanımız Sayın Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu belediyelerimize, Batı belediyelerimizden ekonomik destek sağlamak amacıyla, batı belediyelerimizle 'kardeş belediyecilik' ve benzer ilişkilerle ayrıca katkı verilmesine öncülük yapmıştır.

Hal böyle iken, Sayın Başbakanımızın ilinizi ziyaretlerinde tutunduğunuz tavrı kınadığımı üzülerek belirtir, ülke bütünlüğünü zedeleyemeye yönelik bu tür hareketlerin tekrar etmemesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber