Mahkeme'den, 'Saygısızlık etmeyin, adab-ı muaşerete uyun' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2008 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BARAN TAŞ/NURİ İMRE-Türkiye

Ergenekon davasının bugünkü oturumu öncesi sessizlik hakim

İSTANBUL- Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü'nde devam eden Ergenekon davasının bugünkü oturumunda iddianamenin okunmasına devam edilecek. Tutuksuz sanık İlhan Selçuk'un duruşmaya gelmeyeceği öğrenildi. Cezaevi önünün, önceki duruşmalara nazaran daha sessiz olduğu gözlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü oturumu öncesi Silivri Cezaevi önünde sessizlik hakim. Erken saatlerde hazırlıklarını tamamlayan basın mensupları davanın başlamısını beklemeye başladı. Basın mensuplarının sayılarında da azalma olduğu gözlendi. Gösterici olmadığı için daha önceki duruşmalarda önlem alan jandarma ekipleri cezaevi önünde önlem almadı. Bu arada, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'ndan getirilen bomba dedektör köpeği "Vasat" ile araçların altı ve bagajları kontrol edildi.

Bugünkü oturumda iddianamenin okunmasına devam edilecek. Ayrıca, tutuksuz sanık İlhan Selçuk'un duruşmaya gelmeyeceği öğrenildi. Cumhuriyet bayramı nedeniyle duruşmanın saat 13.00'da bitmesi bekleniyor.

NURİ İMRE-Türkiye

İddianamenin okunmasına müdahale eden sanıklara ?Saygısızlık etmeyin, adab-ı muhaşerete uyun? uyarısı

İSTANBUL- Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasının 4 oturumuna iddianemenin okunması , savcılar ve tutuklu sanıkların tartışmaları arasında devam ediyor. İddianamenin okunmasına bağırarak müdahale eden tutuklu sanıkları, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ve Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Saygısızlık etmeyin, adab-ı muhaşerete uyun" şeklinde uyardı.

Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasının 4. Oturumu Silivri Cezaevi'nde devam ediyor. Duruşma saat 09.00 itibariyle başlandı. Duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunan sanıklardan Sedat Peker getirilmezken, Semih Tufan Gülaltay ise oturumun başlamasından kısa bir süre sonra salona getirildi. Oturuma, tutuksuz sanıklardan 10 kişi ile avukatlardan 9 kişinin katılımı ile başlandı. İddianamenin okunması sırasında tutuksuz sanıklardan ve avukatlardan katılmlar görüldü. İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'da duruşmaya sonradan katıldı. Duruşma sanıklar ve savcılar arasında yaşanan tartışmalarla devam ediyor. İddianamenin okunması sırasında sanık Abdulmuttalif Tuncel, "Yalan en kısa zamanda istaplayacaksınız" diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme başkanı iddianamenin okunduğu sırada özür kabul edilmez, burdan öyle bağırmak yok. Adabı muhaşerete uyacaksınız. Mahkemenin adabını bozmaya hakkınız yok. Bir daha böyle davranırsanız dışarı çıkarırım." diye uyarıda bulundu. Bunun üzerine tutuklu sanık Doğu Perinçek, "Yasalara uyulmuyor" diye bağırdı. İddianemenin okunması sırasında daha sonra da sanık Bekir Öztürk, savcıların herhangi bir vurgu yapmadan düz şekilde okumasını istedi.

Bunun üzerine Savcı Mehmet Ali Pekgüzel,"Sizin savunmalarınızı hiçbirşey demeden dinledik. Siz de saygılı olun. Sayın hakim, sanıklar sanıklığını bilsin saygısızlık etmesin." Şeklinde cevap verdi. Sanık Bekir Öztürk'de "Siz de savcılığınızı bilin" diye cevap verdi.

Duruşma salonuna tutuksuz sanık İsmail Yıldız'ın eşi Filiz Yıldız 7 aylık oğlu Arda ve 13 yaşındaki küçük kızı Ayşe ile katıldı. Filiz Yıldız'ın eşi tutuklandığında 1 aylık hamile olduğu, Arda Bebek'in de babası tutuklandıktan 8 ay sonra doğduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber