MEB, Kamu İhale Kurumunun iddialarına cevap verdi

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu'nun 'incelemeler sonucunda 14 ihalede objektif kriterlere uyulmadığı'na ilişkin açıklamasına yazılı bir açıklama ile karşılık verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu'nun gerekçeli uyuşmazlık kararının resmi yollardan kendilerine intikal etmediğini belirterek, yapılan ihalelerin iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından 400 trilyon TL sağlanan kaynakla yapılacak olan okul ihalelerinin sürecine değinilerek, tüm ihalelerin kamuoyu ve basının önünde yapıldığı ve ihalelerde tük objektif kriterlere uyulduğu belirtildi.

İhalelerin 87 sayılı Kamu İhale Kanuna uygun olarak yapıldığının altı çizilen açıklamada, "İhale sırasında yapılan işlemler ve değerlendirmeler tamamen objektif kriterlere göre yapılmıştır" denildi. İhalenin Türkiye'nin katılımcı sayısının en fazla olduğu bir ihale olarak gerçekleştiği vurgulanarak, sözkonusu ihalede uygulanan usulün açık ihale usulü olduğu ve katılımcıların müracaatlarının tamamı kabul edilerek değerlendirmeye alındığı belirtildi.

"İhale sırasında ve sonrasında yapılan tüm iş ve işlemeler tamamen ilgili yasa ve yönetmelikle uygun olup her yönüyle yetkililerin ve mahkemelerimizin incelemelerine açıktır" denilen açıklamlada, KİK'in açıklamayla ilgili resmi gerekçeli kararın bakanlığa henüz gelmediğinin altı çizildi. Ayrıca açıklamada KİK tarafından öne sürülen "objektif kriterlere uyulmadığı" iddiasından ne anlatılmak istendiğinin anlaşılamadığı ifade edildi ve Kamu İhale Kurumu'ndan alınacak gerekçeli karara müteakip ayrıntılı bir şekilde değerlendirileceği belirtildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber