30 Ekim 2008'in Önemli Gündem başlıkları...

Haber Giriş : 30 Ekim 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA 30 EKİM 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

-DÜNYA EKONOMİK FORUMU

-Dünya Ekonomik Forumu'nun ?Avrupa ve Orta Asya? toplantısı İstanbul Swiss Otel'de yapılıyor.

-Arnavutluk, Kırgızistan, Karadağ, Pakistan, Gürcistan, Afganistan, Kosova, Letonya olmak üzere 9 devlet ve hükümet başkanı ile 21 bakanın katılacağı iki gün sürecek toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat: 17.00)

-BAŞBAKAN'IN TEMASLARI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde sırasıyla Dünya Ekonomik Forumu (WWF) Başkanı Klaus Schwab, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ABD Enerji Bakanı Yardımcısı Jeff Kupper, Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ve Letonya Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers ile Swiss Otel'de görüşüyor. (Saat: 13.30/14.00/15.30/18.00/19.00)

-BAŞBUĞ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, haftalık oğlan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat: 14.30)

-VERHEUGEN ANKARA'DA

-Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen Ankara'da.

-Verheugen, Ankara'daki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ayrıca Vergeugen başkanlığındaki Alman işadamları heyeti kabul ediyor.

-Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, ve Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Ludwig Georg Braun başkanlığındaki Alman işadamları heyeti TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ediyor.

-Vergeugen ve Braun ile beraberindeki heyet daha sonra Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katılacağı TOBB ETÜ'de gerçekleştirilecek olan Türkiye İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) toplu açılış törenine katılıyor.

(Saat:17.30/17.45/9.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Mohammed El-Sager ve Kuveyt Milli Bankası İcra Kurulu Başkanı İbrahim Dabdoub kabul ediyor. (Saat: 11.30)

-ERGENEKON DAVASI DURUŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

-Ergenekon davası kapsamında 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam ediliyor. (Saat: 09.30)

-ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ'NİN 75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

-Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle bir tören düzenleniyor.

-Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU 3. OLAĞAN GENEL KURULU'NDA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun Dedeman Otel'de yapılacak olan 3. Olağan Genel Kurulu'na katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN, EKONOMİK KRİZİ DEĞERLENDİRECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, düzenleyeceği basın toplantısıyla ?Girişimci Bilgi Sistemi?, ekonomik gelişmeler, dünyanın yaşadığı ekonomik kriz, krizin Türkiye'ye etkileri ve ekonomi süreç yönetimine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

-Bakan Çağlayan daha sonra, ?Türk Ekonomisinin Avrupa Birliği'ne Entegrasyonu: Almanya'nın Katkıları? başlıklı TOBB ETÜ'de düzenlenecek konferansa katılarak bir konuşma yapıyor.(Saat: 09.30/11.00)

-KAMU-SEN GENEL BAŞKANI AKYILDIZ'IN BASIN TOPLANTISI

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ekonomik krizle ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜRKİYE KADIN GİRİŞİMCİLER TOPLANTISI

-Türkiye Kadın Girişimciler Toplantısı, Kuruçeşme Divan Tesisleri'nde düzenleniyor.

-Toplantıda, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ?Küresel Kriz Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek? başlıklı bir konuşma yapıyor. (Saat: 10.00)

-SÖZLEŞME SÜRESİNDEN ÖNCE EVİNİ BOŞALTAN KİRACI TAZMİNAT ÖDEYECEK

-Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiralanan yeri süresinden önce boşaltan kiracının, kiralananın yeniden kiraya verileceği süre içerisindeki zarardan sorumlu olacağına karar verdi. Bu kararla, kiracılar, sözleşme süresi dolmadan oturdukları yeri boşaltırlarsa, boşalttıkları yer kiralanana kadar ev sahibinin uğradığı zararı karşılamak zorunda kalacak.

-MEB YÖNETİCİ ATAMA GENELGESİ YOLDA

-Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği'nin yıllardır yargıdan dönmesi nedeniyle 25 bine yakın yönetici 4 yıla yakın süredir vekaleten görevlerine devam ederken, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, yönetmeliğin uygulanması ile ilgili genelgenin hazırlandığını bildirerek bu hafta içinde genelgenin illere gönderileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber