Bakan Özak: Kriz var ama anjiyo yapıyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, dünyayı etkileyen kriz karşısında hükümet olarak yapmaları gerekenin bilincinde olduklarını belirterek, "Tabiri caizse, bir kriz var ama anjiyo yapılıyor." dedi. Bakan Özak, krizden en az zararla çıkmak için yapılması gerekenlerden birinin de vatandaşın elindeki dövizi harcamasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, özel bir firma tarafından düzenlenen yapı fuarını açmak için Antalya'ya geldi. Fuarın açılışında yaptığı konuşmada dünyanın karşı karşıya olduğu ekonomik krize değinen Özak, Türkiye'nin krizden en az etkilenmesi için hükümet olarak yapmaları gerekenin bilincinde olduklarını ifade etti. Bu nedenle Ekonomik Yüksek Kurul ile ilgili bakanların her hafta konuyu analiz ettiklerini söyledi. "Tabiri caizse, kriz var ama anjiyo yapılıyor." diyen Bakan, "Sonuçlar değerlendiriliyor. İnşallah bu 6 yıllık başarılı ekonomik göstergeler Türkiye'nin bu krizden en hafif hasarla geçeceğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Krize karşı en büyük güvencelerinin özel sektör olduğunu, Türkiye'nin büyümesinde en değerli payın onlara ait olduğunu ifade eden Bakan Özak, "Bugün en fazla risk onların sırtında. Büyümek için yatırım yapmışlar, borçlanmışlar ama ülke için yapmışlar. Ben inanıyorum ki biz bize düşen görevi yapacağız. Onlar azim ve kararlılıkla devam edecekler ve Türkiye bu krizi en az zararla atlatacak." diye konuştu.

Krizle mücadelede kamuya, hükümete düşen görevler bulunduğunu belirterek, bunları 'Özel sektöre destek verilmesi, bankacılık ve faizle ile ilgili sorunların aşılması, kamu yatırımlarının hızlandırılması, müteahhitlerin alacaklarının ve TOKİ hak edişlerinin ödenmesi, GAP'a yatırımın sürmesi' şeklinde sıralayan Faruk Nafiz Özak, vatandaşa düşen görevi ise şu sözlerle dile getirdi: "Dövizde stabilize olursa vatandaşın 90-100 milyar doları yatırıma girecek. Böyle bir beklenti oldu. 6 yıl evvel insanlar 1,70'den döviz aldılar. Şimdi hala 1,40-1,50'de. Merkez Bankası bu konuda gereğini yapmaya çalışıyor. İnsanlarımız bu dönemde tabii ki harcamaları lazım. Moralsiz olmamak, Türkiye'nin bu başarısına güvenmek lazım."

Konuşmasının ardından kurdele keserek fuarın açılışını yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı, gazetecilerin DTP'nin milletvekillerine dağıttığı kitapçıkta federasyon önerdiğini hatırlatması ve düşüncelerini sorması üzerine; konu hakkında yeterli bilgisi olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber