Çağdaş'ı vuran polisten aynı gerekçe

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Baran Tursun'u vuran polisin tuhaf savunmasının hemen hemen aynısı bu kez Antalya'dan geldi. Çağdaş Gemik'i yine ?Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurarak öldüren polis ?Ayağım mıcırda kaydı, düştüm ve silahım birden ateş aldı? dedi

1- Tek tip savunmayı okulda mı öğretiyorlar

ANTALYA'da oğlu Baran'la aynı kaderi paylaşan Çağdaş Gemik'in ölümü İzmirli baba Mehmet Tursun'un acısını ikiye katladı. Çağlar Gemik olayını görünce fenalaştığını anlatan baba Tursun, isyanını şu sözlerle dile getirdi: ?Polis bu tür cinayetleri işledikten sonra hep aynı ifadeyi veriyor. Önce havaya ateş açtıklarını, ardından lastiğe kurşun sıktıklarını söylüyorlar. Eğer suçüstü yakalanmışlarsa da ?yere düştüm' diyorlar. Bu polisler yetiştirilirken ?Bir gün cinayet işlerseniz bunu söyleyin' mi deniyor? Baran Tursun'un katiliyle Çağlar Gemik'in katilinin ifadeleri aynı.?

KURŞUN NİYE KENDİLERİNİ VURMUYOR

BABA Mehmet Tursun şöyle konuştu: ?Hep ayağınız kayınca başkaları ölüyor, bir kez bile kurşun size gelmiyor, kendiniz ölmüyorsunuz, Çağlar yerine, Baran yerine sizin kafanıza gelmiyor. Kimse hesap sormuyor. 9 canlı kedi gibi suç üstü yakalansalar da hep ayakta kalıyorlar. Biz ailecek Antalya'ya gideceğiz. Polis tarafından öldürülen çocukların ailelerini toplayıp, Ankara'ya gideceğiz.?

2- O da ayağı kayınca öldürmüş

Dört gün önce Antalya'da 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'i vurarak öldüren polis memuru İzmirli meslektaşıyla aynı tuhaf savunmayı yaptı: ?Ayağım kaydı, düşerken silahım ateş almış!?

TABANCAM BİRDEN PATLADI

Antalya'da 18 yaşındaki Gemik'i vuran ve olayın ardından tutuklanan polis Mehmet E.'nin savcılıkta verdiği ifadede olayı şöyle anlattığı öğrenildi:

?Olay günü Ahmet isimli bir arkadaşım ile birlikte devriye görevi yapıyorduk. Karşıdan fazla hızlı olmayacak bir şekilde motosiklet üzerinde iki şahıs geliyordu. Durmaları uyarısı yaptık. Ancak şahıs motoru durdurmayarak hızla kaçmaya başladı. İkazların ardından motoru durdurdular. Motordan inip yürümeye başladım. Arkada oturan şahıs bize doğru gelirken motorun üzerinde kalan Çağdaş Gemik motorla kaçmaya kalktı. Dur diye ikaz edip havaya bir el ateş ettim. Yeniden ikaz etmek isterken ayağım mıcır yüzünden kaydı. Bu sırada elimde olan tabanca patladı. Çağdaş'ın yere düştüğünü gördüm. Yanına varınca kafasından kanlar geldiğini gördüm. Elimle bastırıp ambulansı beklemeye başladım.?

Otopsi raporunda Gemik ile polis memuru Mehmet E. arasında 11 metrelik mesafe bulunduğu tek merminin sol kulak arkasından girip sağ kaş yanından çıktığı yer almıştı. Ancak Gemik'in cenazesini yıkayan Alevi dedesi Hüseyin Gazi Mete, ?Çağdaş'ın başında bir değil üç kurşun yarası vardı' demişti.

DURUYORDUK ?DUR' DİYE BAĞIRDI

ÇAĞDAŞ Gemik ile aynı motosiklette bulunan arkadaşı Halil K. ise polisten baskı gördüğünü öne sürerek gazetecilerle görüşmek istememiş, savcılıkta verdiği ifadede ise olayı şöyle anlatmıştı: ?Çağdaş abi ?Ehliyetim yok. Polis motoru alır' dedi ve yola bir süre devam etti. Ancak sonra durduk. Ben polisin yanına giderken polis de motordan inip bize doğru geldi. Aramızda 4 - 5 metre vardı. Ancak polis ?Dur' diye ateş edip Çağlar'ı vurdu.?

Minareyi çaldılar ama kılıfına uyduramadılar

POLİSLERİN tuhaf savunmalarına karşı hırsızların da işledikleri suç sonrası yaptıkları açıklamalar fıkraları aratmadı.

Konya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarla bugüne kadar, suçüstü ya da teşebbüs aşamasında birçok hırsızlık zanlısı yakaladı. Hırsızlar suçüstü yakalanmalarına rağmen birbirinden komik savunmalar yaptı. İşte o savunulardan birkaçı...

Dilek Y. ve kocası Nevzat Y., kızlarının düğün gününde gözaltına alındı. Şüpheliler, kızlarının düğününü yapabilmek için hırsızlık yaptıklarını iddia etti.

Daha önce kaşar ve sucuk çaldığı öne sürülen Muammer Ü. (46), yine bir marketten aynı ürünleri çalarken güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Zanlı, ?Markete girdiğimde kaşar çalmadan duramıyorum. Bunları hem yiyor hem satıyorum'' dedi:

1 ton çay hırsızlığına karıştığı öne sürülen Zeki Ü. çay ocağı açabilmek için hırsızlık yaptığını söyledi.

Bir marketin camını kırıp içerden sigara çalarken yakalanan bir zanlının savunması ise İzmir ve Antalya'daki polislerin savunmasının bir bir benzeriydi:

?Caddeden geçerken ayağım kaydı, marketin camına çarpınca marketin içine düştüm.?

HIRSIZLAR HER ŞEYİ BİZİM EVE BIRAKMIŞ

Apartmanın balkonunda yakalanan bir kişi ?Binanın balkonuna bez almak için çıkmıştım? dedi. En ilginç savunma ise çalıntı malzemeler evinde yakalanan hırsızındı: ?Çalıntı malzemeleri hırsızlar bizim eve bırakmış.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber