Erdoğan: Teröre inat şehirlerimizi kalkındıracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Teröre inat şehirlerimizin sorunlarını çözeceğiz, şehirlerimizi kalkındıracağız, insanlarımızın mutluluğunu artıracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Birliğimizi muhafaza ettikçe, beraberliğimizi muhafaza ettikçe, aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı tek yürek oldukça, Allah'ın izniyle çok daha güzel, çok daha anlamlı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Bakınız burada bir şeyin altını çiziyorum. Terör örgütünün en büyük korkusu işte budur. Bölge insanının daha iyi hizmetlere, daha gelişmiş imkanlara kavuşması, huzur ve refah içinde günlük yaşamını sürdürmesidir. Çünkü o zaman istismar edecek konu bulamayacaklar."

Başbakan Erdoğan, teröre inat şehirlerin sorunlarını çözeceklerini, şehirleri kalkındıracaklarını, insanların mutluluğunu artıracaklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim kardeşliğimize asla zarar veremeyecekler. Asla aramıza nifak tohumu ekemeyecekler. Bizim kardeşlik hukukumuz tarihi bağlarla örülmüştür. Kültürel bağlarla çevrelenmiştir. Sağlam medeniyet değerleriyle derinlere kök salmıştır. Kardeşlik hukukumuzu kimse zedeleyemez. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla tüm etnik kökendeki insanımız kardeştir, gönüldaştır, yol arkadaşıdır, kederdaştır."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, aralarında ilköğretim okulları, öğrenci yurtları öğretmen evleri, köy lojmanları, polis evi, engelsiz yaşam merkezleri bulunan 100'ün üzerindeki tesisin açılışını yaptı ve bazı hak sahiplerine TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını teslim etti.

Tören nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Erdoğan, Van Havaalanı'ndan Beşyol Meydanı'na gelirken "0002" nolu 3 adet makam aracı konvoyda yer aldı. Erdoğan, en arkadaki makam aracıyla tören alanına ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopter, sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik uçuşu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın Van'a gelişinden önce şehrin bazı bölgelerinde olaylar çıktı. Tören başladığında da bu bölgelerdeki olaylar devam ediyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber