Liselilerden çıplak ayaklı protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'in Alsancak Semti'nde biraraya gelen 50 liseli genç, çıplak ayaklarla yaptıkları yürüyüşle, okullarda uygulanan kıyafet zorunluluğunu protesto etti.

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan, kendilerini ?Devrimci Liseliler' olarak adlandıran grup, slogan ve alkışlarla ayakkabılarını çıkardıktan sonra yürüyüşe geçti. Flama ve dövizlerle cadde boyunca yürüyen grup adına açıklama yapan Gamze Kılıçöz, tek tip bireylar haline getirildiklerini ileri sürdü.

Susturuldukarını ve soru sormayı dahi unuttuklarını söyleyen Gamze Kılıçöz, ?Bizlere ?herşeyi kabul et' dediler. Evde aile, okulda komutan misali öğretmen ve idare, sokakta ise polis bize ait olan beyni yönlendirmeye çalıştı. İlkokulda bitimizle, tırnağımızla, rencide etmek istercesine uğraştılar. Liseye başladık biri saçımızın jölesine taktı, diğeri makasla kapıda bekledi. Hep peşimizden koşan hocalar vardı, etek boyumuzu çekiştirmeye, küpemizi çıkarmaya çalışan. Etek boyu diz altı olmalı, saç sakal ordudaki askerden farksız kesilmeliydi. Oysa bizler ne askerdik ne de her yönüyle tutarsız olan bu düzeni kabul edecek liseliler? dedi.

Susmayacaklarını da dile getiren Kılıçöz, ?Onlar hep susacağımızı, korkacağımızı, boyun eğeceğimizi sandılar ama yanıldılar. Bizler disiplinin saçla sakalla, kılık kıyafetle olmayacağını biliyoruz. Liselerimizde uygulanan bu garip uygulamalara, eğitimi paralı hale getirmeye çalışan yöneticilere, bize kışla disiplini aşılamaya çalışan özel hayatımıza bile burnunu sokan idareye cevap vereceğiz. bundan sonra çıplak aylakla özgürlük için yürüyeceğiz? diye konuştu. Grup, basın açıklamasanın ardından alkışlarla yine çıplak ayakta yürüyerek dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber