Karayalçın, resmen CHP'nin adayı

Haber Giriş : 02 Kasım 2008 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın SHP'den ya da bağımsız olarak değil de CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı kesinleşti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Karayalçın'ın partisinden istifa edeceğini açıklarken, Karayalçın, "Ne yapmam gerekiyorsa hangi kararlar almam gerekiyorsa ben onları yapacağım" dedi.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın SHP'den ya da bağımsız olarak değil de CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağı kesinleşti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Karayalçın'ın partisinden istifa edeceğini açıklarken, Karayalçın, "Ne yapmam gerekiyorsa hangi kararlar almam gerekiyorsa ben onları yapacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Merkezi'ne gelerek SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'la görüştü. Yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından Baykal ile Karayalçın ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Baykal, 15 Ekim'de Karayalçın ile yeni bir işbirliği dönemi başlattıklarını belirterek bunun bir aşaması olarak SHP'yi ziyaret ettiğini ifade etti. Başlatılan işbirliğini kamuoyunun büyük bir heyecanla sahiplendiğini ve işbirliğine büyük bir umut bağladığını söyleyen Baykal, "Bu işbirliği sadece Ankara'da değil Türkiye'nin her yerinde çok büyük bir ilgi ve destek kazanmıştır. Buna taraf olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bunu daha da geliştirmek görevimiz. Önümüzdeki dönemde bu doğrultuda daha olumlu açılımların ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

-"HİÇ GECİKMEDEN CHP İLK BELEDİYE BAŞKANI ADAYINI AÇIKLAYACAK"-

Baykal, Karayalçın'ın SHP ile ilişkisinin netleştirdikten sonra işbirliğinin yeni aşamaya ulaşacağını ve yerel seçimlere yönelik resmi bir çalışma düzenine geçme imkanını bulacaklarını söyleyerek, ?Hiç gecikmeden CHP belki de ilk resmi belediye başkanı adaylığını kamuoyumuza ilan etme şansına kavuşabilecektir? diye konuştu. İlk SHP'yi ve Karayalçın'ı ziyaret ettiğine de işaret eden Baykal, ziyaretinin kuru ziyaret olmanın ötesine böylece geçtiğini söyledi.

Baykal, bir gazetecinin ?Karayalçın, belediye başkanlığını kazanmış olması halinde yola CHP çatısı altında mı devam edecek?? sorusu üzerine Karayalçın ?Bana mı soruyor?? diye sordu. Baykal ise, ?Gözleri bana bakıyor. Senin ne yapacağına benim karar vereceğimi düşünüyor herhalde? demesi salonda gülüşmelere neden oldu. Baykal soruyu şöyle yanıtladı:

?SHP ile ilişkisini noktalayacaktır Sayın Karayalçın. CHP ile yeni bir ilişki başlatacaktır ve bizim adayımız olarak seçime girecektir ve inşallah seçimi alacağız. Ondan sonraki gelişmeleri hep beraber göreceğiz. Daha verimli işbirliği şanslarını da açacağız.?

Karayalçın da aynı soruya, ?Ben SHP'nin genel başkanıyım. CHP'nin Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı olma doğrultusunda adımlar atmaktayım. Bu girişimin, birlikteliğin başarıyla sonuçlanması için benim ne yapmam gerekiyorsa hangi kararlar almam gerekiyorsa ben onları yapacağım. Hem yasalar hem mevzuat hem siyasi olarak söylüyorum? diye yanıtladı.

-"YADIRGATICI BİR TARAFI YOK"-

Baykal, iki lideri tekrar bir araya gelmesine yönelik olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

?Aynı çatı altında yıllarca beraber çalışmış insanlar olarak şimdi belli bir dönem ayrışma yaşadıktan sonra tekrar bir araya gelmiş olmamızın kimse için yadırgatıcı sayılacak bir tarafı olmadığını da dikkatinize sunuyorum. Açılımlar, parantezler açılır kapanır. Yeni dönemler, işbirlikleri başlar. Türkiye siyaseti yeni bir döneme giriyor. Sayın Karayalçın ile biz CHP olarak önemli bir dayanışmayı önümüzdeki dönemde başlatıyoruz.?

Bir gazetecinin, görüşmede kesin bir açıklama beklendiğinin ancak bunun yapılmadığını belirterek, ?Bir sıkıntı mı var?? sorusu üzerine Karayalçın, ?Hiçbir pürüz yok. Ben çok büyük bir kararlılıkla ifade ettim. Bir kez daha söyleyeyim; bu konuda mevzuat neyi yapmamı gerektiriyorsa, ne zaman yapmamı gerektiriyorsa onu yapacağım. Ayrıca siyasi ahlak aynı çerçevede neyi öngörmekteyse onun gereklerini yerine getireceğim? diye konuştu.

Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in, ?DSP'li belediyelerin olduğu yerde CHP, CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde DSP aday çıkarmasın? önerisinin anımsatılması üzerine kendilerinin somut uygun işbirlikleri yaptıklarını söyledi. ?Kamuoyuna vereceğimiz bir müjdemiz yoktur? diyen Baykal, ?İzliyoruz. Herkes, her an, her konuda o anın şartlarına göre açıklamalar yapıyor. Bunları izliyoruz değerlendiriyoruz? dedi.

-GÖKÇEK'E YANIT: "POLEMİK DÜZEYİ GİTTİKÇE DÜŞÜYOR"-

Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in son dönemlerde sık sık dile getirdiği ve Baykal'ın önceki seçimlere ilişkin Karayalçın'ın listelerinin Kandil'den belirlendiği eleştirilerinin anımsatılması üzerine, ?Biz ciddi işlerle uğraşıyoruz. Polemik bizi ilgilendirmiyor. Polemik düzeyinin giderek düşmekte oluşu bu konunun ciddiyetiyle orantılı bir manzara. Bu işin ciddiyeti karşısında giderek yadırgatıcı polemik dile getirilmek durumunda kalınıyor. Bunu ibretle izliyoruz? dedi.

Baykal, SHP'den ayrılırken, bir gurup SHP'li, "Gökçek gidecek bu zulüm bitecek" diye slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber