Hakkari'de 20 kilogram patlayıcı ele geçirildi... Hedefte Başbakanmı vardı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2008 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Hakkari gezisi sırasında düzenlenmek istenen bombalı saldırı Mehmetçik tarafından önlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bugün ziyaret ettiği ve toplu açılış törenine katıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenmek istenen bir bombalı saldırı Mehmetçiğin çalışmaları sonucu ortaya çıkartıldı. Olayla ilgili operasyonda bol miktarda patlayıcı ve mühimmat ele getirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Yüksekova ilçesi İkiyaka dağları bölgesinde faaliyet gösteren terör örgütü mensupları, 2 Kasım 2008 tarihinde vatandaşlar ve güvenlik güçlerine yönelik terörist saldırılarda bulunmayı planladıklarının öğrenildiği belirtildi. Açıklamada "Terör örgütü mensuplarının eylemlerde kullanmayı planladıkları silah, malzeme ve mühimmatın yerinin tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Yüksekova ilçesi Harlı köyünde bir ev içerisinde yapılan aramada 1 adet roket atar silahı, 12 adet roket adet mühimmatı (Anti tank) 12 adet roket atar sevk fişeği, 20 adet Rus tipi el bombası, 5 kilogram el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 2 adet 7 kilogramlık diyafon sistemi ile yapılan patlayıcı madde düzeneği 20 kilogram TNT tipi patlayıcı madde, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 240 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 10 adet kütüklük, 2 adet palaska, 8 adet büyük pil, (patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan), patlayıcı madde düzeneğinde kullanılan muhtelif malzeme (elektrikli fünye, infilaklı fitil vb) ele geçirilmiştir. Bölge halkının huzur ve güvenliği için güvenlik güçlerimizin bölücü örgüte yönelik operasyonları aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir" denildi.

Ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerin, Başbakan Erdoğan'ın toplu açılış törenine katıldığı Devlet Hastanesi'ne yakın bir uzaklıkta bulunduğu, muhtemel bir patlamanın bölgeyi de etkileyebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber