Yeni gelir idaresi yasası tasarısında vergi denetmenlerine büyük imkan

Haber Giriş : 21 Kasım 2004 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yazan: Yuduf
Çalıştığı Kurum: Maliye Bakanlığı

Maliye Bakanlığının bir ana hizmet birimi olan Gelirler Genel Müdürlüğünün, uzun yıllardır devam eden yeniden yapılandırma çalışmaları artık son aşamaya geldi. Daha önce Gelirler Genel Müdürlüğü bürokratları tarafından hazırlanarak Başbakanlığa gönderilen ve üzerinde çok tartışmaların yapıldığı tasarı Başbakanlık tarafından değiştirilerek son halini aldı ve dün Başbakanlık internet sitesinde resmen yayınlandı.

Bu tasarı incelendiğinde göze çarpan en önemli ayrıntı bugüne kadar Maliyenin hep üvey evladı olan vergi denetmenlerine, gelirler kontrolörü olabilmelerinin yolu açıldı. Bu durum vergi denetmenleri camiasında büyük bir sevinçle karşılandı. Her ne kadar yaş şartının 35 olması dolayısıyla mevcut denetmenlerin büyük bir çoğunluğu bu haktan yararlanamayacak olsalar da son bir kaç sene içinde mesleğe alınan ve bundan sonra alınacak denetmenler için önemli bir kazanç olarak görülüyor.

Ayrıca bu haktan faydalanmak için öngörülen yaş şartının, bu yasanın kanunlaşmasından önce denetmen olanlar için aranmamasına yönelik geçici bir maddenin yasaya eklenmesi için mecliste kulis çalışmalarının yapılacağı belirtiliyor. Vergi denetmenleri derneği de bu çalışmalara önayak olabilir. Eğer böyle bir geçici madde eklenemezse yaş şartının en azından 40 a çıkarılması için uğraşılacak.

Her ne kadar yönetim kadrolarında yer alma istekleri kabul edilmesi de böyle bir kapının açılmış olması tüm denetmenleri heyecanlandırdı.sonuç itibariyle denetmenler bu tasarıdan çok memnun kaldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber