İçişleri'nin ilginç tutumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, yolsuzluklarla gündeme gelen CHP'li belediye için soruşturma izni vermiyor...

Adem Yavuz Arslan yazdı

CHP Mersin'de AK Parti'ye duacı

Yıllardır Mersin'den kötü kokular geliyor. Kokunun iki kaynağı var. Birincisi 10 yıldır çözülemeyen çöp yığınları. İkincisi ise alt yapı ihaleleri. Çöp sorunu merkezi hükümetin omuz vermesiyle nispeten çözüldü. Fakat işin uzmanları günün birinde ikinci bir Ümraniye faciasının yaşanabileceğini söylüyor. İhaleler ise başka bir tartışma konusu.

Mahkemelere intikal etmiş katrilyonluk ihaleler var ki son günlerin tartışma konusu gübre yolsuzluğu çerez sayılabilir. Arıtma tesisi inşaatı mahkemece 'fahiş fiyat' sebebiyle durdurulmuştu. Detaylara girip rakamlarla boğmaya gerek yok. Antalya Belediyesi'nin 20 katrilyona yaptığı işi Mersin 150 katrilyona ihale etmiş.

Hükümetin alt yapı işleri için gönderdiği para ise sahil parkına harcanmış. Asıl ilginç olanı bütün bu şikayetlerle ilgili bugüne kadar üç kez savcılık İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi ama hepsinden olumsuz yanıt geldi. Gazete arşivleri SSK Genel Müdürü olduğu dönemdeki etnik kadrolaşma haberleriyle dolu olsa da son dönemin popüler ismi Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Mersin seferi yapmasında fayda var. Dönüşte kalın dosyalarla gelmesi muhtemel. Tabi görmek isterse.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber