ÖSS başvuruları bugün başladı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla 19 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) başvurular bugün başlıyor.

Başvuru süresi 6 Aralık tarihinde sona erecek. ÖSS'ye girmeyi düşünen üniversite adaylarından halen öğrenim görenler, başvurma belgesi ve kılavuzunu öğrenim gördükleri okul müdürlüklerinden, mezun adaylar ise herhangi bir lise müdürlüğünden veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden 4 milyon lira karşılığında alabilecek.

Sadece ÖSS'ye girecek adaylar bankaya sınav ücreti olarak 40 milyon lira yatıracak. Yalnız sınavsız geçiş için başvuracak adaylar ise 6 milyon lira ödeyecek. Adaylar, ücretlerini, Yapı Kredi Bankası, Türkiye Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birine TC kimlik numaralarını söyleyerek yatırabilecek. Sadece sınavsız geçiş ücreti yatıran adaylar başvuru süresi içinde ÖSS'ye girmeye karar verirlerse, bankaya 34 milyon lira fark yatırabilecek.

Öte yandan, üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların, Yabancı Dil Sınavı'ndan (YDS) önce, 19 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak ÖSS'ye girmesi gerekiyor. Bu yüzden YDS'ye girecek adaylar, Nisan 2005'te 40 milyon lira daha ödeme yapacak. YDS, 26 Haziran 2005 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Başvurular hangi durumlarda geçersiz

Adayların başvuruları, şu durumlarda geçersiz sayılacak:

T.C kimlik numarası başvurma belgesine doğru yazılıp kodlanmamışsa,

Aday bilgi formu kısmında istenen bilgiler tam olarak, kurşunkalemle yazılıp kodlanmamışsa,

Başvurma belgesinin çeşitli kısımlarına yazılan kimlikle ilgili bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık varsa,

Kayıt kartının arka yüzünde ayrılan yere açık adres yazılmamışsa,

Başvurma belgesi aday tarafından imzalanmamışsa,

Kayıt kartına, son 6 ay içinde başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf yapıştırılmamışsa veya yapıştırılan fotoğraf, kılavuzda açıklanan nitelikleri taşımıyorsa,

Sınav veya sınavsız geçiş başvuru ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu eksikse,

Kayıt kartı üzerinde belirtilen ?onay? yaptırılmamışsa,

Kılavuzda belirtilen özel durumlar dışında, başvuru belgesi bir lise veya dengi okul müdürlüğüne ya da ÖSYM sınav merkezi yöneticiliğine teslim edilmeyip yurtiçinden postayla gönderilmişse,

Başvuru belgesi, belirlenen süre içinde teslim edilmemişse,

Birden fazla başvuru belgesi teslim edilmişse.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber