Emine Hanım niye yok?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın dünkü davete de ?eşsiz? katılması yemeğe damga vurdu

Veli TOPRAK/VATAN ANKARA

Gül'ün Köşk'e çıkışı 14 ay oldu. Bu sürede Köşk'te İngiltere Kraliçesi ile Sudan, Avusturya ve Azerbaycan cumhurbaşkanları onuruna yemek verildi. Önceki akşam da Aliyev çitfi Köşk'ün konuğu oldu. Başbakan Erdoğan, dünkü davete de ?eşsiz? katıldı...

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev onuruna önceki akşam Çankaya Köşkü'nde yemek verdi. Başbakan Erdoğan Köşk'teki yemeğe yalnız katıldı. Köşk'e gitmeyen Emine Erdoğan ise dün Aliyev çiftini Başbakanlık Konutu'nda öğle yemeğiyle ağırladı. Emine Erdoğan'ın Köşk'teki eşli davetlere katılmaması, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de tartışılan ?first leydilerin küskünlüğü? spekülasyonlarını bir kez daha gündeme getirdi.

?Küs' iddiaları yayıldı...

Gül, 28 Ağustos 2007'de yani 14 ay önce TBMM tarafından Cumhurbaşkanı seçilerek Çankaya Köşkü'ne çıktı. Gül, 10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminde devletin zirvesinin eşlerinin bir kısmının türbanlı olması nedeniyle yaşanan ?kamusal alan? tartışmalarının önünü kesmek için farklı bir taktik izledi. Davetlerde, ?A protokol? ve ?sivil toplum? ayırımı yapılarak ?asker? ile ?türban? Köşk'te buluşturulmadı.

Hayrünnisa Gül ise Köşk'te türbanıyla ilk kez 29 Ekim 2007'deki Cumhuriyet Bayramı davetinde konuklarına eşi ile ev sahipliği yaptı. Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan bu davete katılmadı. Emine Hanım'ın bu davette eşine eşlik etmemesi, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde konuşulan ?Hayrünnisa Gül-Emine Erdoğan küs? iddialarının yüksek sesle dillendirilmesine neden oldu.

?Dargın değiliz' mesajı

Emine Hanım ile Hayrünnisa Hanım basına yansıyan bu iddialar üzerine geçen 18 Aralık'ta Konya'da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerinde eşleri ile birlikte fotoğraf verdiler. Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül, bu tören boyunca sık sık eğilerek birbirleri ile sohbet ettiler ?Dargın değiliz? mesajı verdiler.

21 Ocak'ta Türkiye'de ağırlanan Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan Ahmet el Beşir ve eşi Widad Babikir onuruna verilen akşam yemeğine Emine Erdoğan katılmadı. Emine Erdoğan, Türkiye gündemini hayli meşgul eden İngiltere Kraliçesi Elizabeth onuruna verilen yemeğe de yine katılmadı.

Kraliçe formulü

Başbakan'ın eşinin, İngiltere'nin Kraliçesi ile bir araya gelmesi için bir formül geliştirildi. Emine Erdoğan, Kraliçe Elizabeth'in doğum günü şerefine İngiliz Sefareti'nde düzenlenen partiye katıldı ve burada bir görüşme gerçekleştirdi. Doğum günü partisine Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül katılmadılar.

İngiltere Kraliçesi'nin Türkiye'den ayrılmasından beş gün sonra 20 Mayıs'ta Türkiye'ye gelen Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in eşi Margit Fischer'in ağırlanması sırasında giderilmeye çalışıldı. ?First Lady? Hayrünnisa Gül'ün, Margit Fischer onuruna Dışişleri Konutu'nda verdiği davete Emine Erdoğan da katıldı. Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan'ı kapıda karşılayarak sarıldı, böylece buluşmanın gerçekleşeceği önceden haber verilen foto muhabirlerinin iki kadının samimi fotoğraflarını çekmesine olanak tanındı. Ancak aynı günün akşamında Köşk'teki yemeğe gözündeki rahatsızlık nedeniyle Başbakan da eşi de katılmadı.

Emine Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmama yönündeki tavrı bu yıl 29 Ekim resepsiyonunda da sürdürdü. Emine Erdoğan, önceki gün akşam Köşk'te Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev onuruna verilen eşli akşam yemeğine de katılmadı.

Aliyev'den Kafkas platformuna destek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap etti. Son aylarda bölgedeki gelişmeler üzerine Türkiye'nin ve Rusya'nın girişimleri bulunduğunu hatırlatan Aliyev, bugüne kadar atılan ve gelecek yıllarda atılacak adımların, sorunları çözebileceğini söyledi.

Havuzda akvaryum balıkları yaşıyor

BaŞbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeğinde ağırladı. Yemeğe Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Emine Erdoğan, Mihriban Aliyev'e konutu gezdirdi. Mihriban Aliyev, resmi konutun zemininde bulunan akvaryumdaki balıkları izledi. Kapalı süs havuzu şeklindeki akvaryum eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller tarafından yaptırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber