CHP'liler YÖK başkanını konuşturmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2008 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, geçtiğimiz yıl 'niye komisyon toplantısına katılmıyor' diye eleştirdikleri YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın bu yıl komisyonda sunum yapmasına karşı çıktılar.

Bundan önceki YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, YÖK bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantıları ile YÖK'ü ilgilendiren yasa değişikliği görüşmelerine katılmak üzere hiçbir zaman Meclis'e gelmemişti. Teziç'in Meclis'e gelmemesi, AK Partili milletvekilleri tarafından sık sık eleştiriliyordu. Yusuf Ziya Özcan da YÖK başkanlığına getirilmesinden kısa süre sonra Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan bütçe görüşmelerine katılmamış, bu durum CHP'li milletvekilleri tarafından, "Siz hep Erdoğan Teziç'in katılmamasını eleştiriyordunuz. Bu kez de sizin seçtiğiniz YÖK Başkanı komisyona gelmedi. Yusuf Ziya Özcan, komisyon toplantısına neden katılmadı?" sözleri ile eleştirilerini ortaya koymuştu.

İktidar ve anamuhalefet partisi arasındaki karşılıklı tartışmaların ardından YÖK Başkanı Özcan, bugün Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katıldı. Bakan Hüseyin Çelik'un sunumundan sonra Yusuf Ziya Özcan'a YÖK bütçesiyle ilgili sunum yapması için söz verildi. Buna itiraz eden CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi geçen dönem, YÖK Başkanı'na sunumu yapmak için söz verilmediği halde, bu dönem verilmesini eleştirdi. AK Parti'liler ise geçen yıl YÖK Başkanvekili İsa Eşme'nin komisyona gelerek sunumunu yaptığını hatırlattı. CHP'li Hamzaçebi bunun doğru olmadığını savundu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ise YÖK Başkanı'na, komisyona gelmeleri ve istedikleri takdirde de söz verildiğini belirterek, "Geçen yıl YÖK Başkanvekili İsa Eşme gelmiştir ve konuşmuştur. YÖK özerk bir kurum değil midir? YÖK Başkanı'nın konuşmasından daha doğal ne olabilir?" diye konuştu. AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ise İsa Eşme'nin geçen yılki toplantıya katıldığına ilişkin tutanağı okudu ve CHP'li milletvekillerine gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber