Eskişehir'de TSK arazisine golf rötuşu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Kasım 2008 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Golf rötuşu

Eskişehir'de TSK arazisine 1 milyon YTL'ye yapılan lüks golf sahasının açılışının, Aktütün saldırısından sonra yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendiği ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ / ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, TSK'ya ait araziye 1 Milyon YTL'ye yapılan 9 delikli lüks golf sahasının açılışı, 17 Mehmetçiğin şehit edildiği Aktütün saldırısı sonrasında yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendi. Çimlerin istenilen uzunluğa gelmesi için sürekli sulandığı tesisin önümüzdeki günlerde askeri personelin hizmetine sunulacağı öğrenildi.

GOLF SAHASI 9 DELİKLİ

Terör örgütü PKK'nın Aktütün karakoluna yaptığı saldırı sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Antalya'da golf oynaması ile gündeme gelen TSK'ya ait lüks golf sahalarından birinin de Eskişehir'de yapıldığı ortaya çıktı. Eskişehir kent merkezine yakın, Ankara-Bursa çevreyolu üzerindeki Türkiye Uçak Motor Fabrikası (TUSAŞ) ile Anadolu Üniversitesi'ne bağlı sivil havaalanı arasındaki TSK'ya ait arazide yapılan 9 delikli golf sahası 1 Milyon YTL'ye mal oldu.

AKTÜTÜN AÇILIŞI ERTELETTİ

Tesisin açılışının Aktütün saldırısından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynamasının tartışmalara neden olması üzerine ertelendiği öğrenildi. Son düzenlemelerin yapıldığı tesiste, çimlerin boyununun uzaması için sürekli sulandığı sahanın yakında askeri personelin hizmetine sunulacağı belirtildi.

Golf tutkunu olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Konya Üçüncü Ana Jet Üssü, Ankara Mürted 4. Jet Hava Üssü ve İzmir Çiğli 2. Hava Jet Üssü ile İzmir Hava Eğitim Komutanlığı'na da golf sahaları yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber