5 yıldızlı öğrenci yurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in en temiz kıyı şeridi olarak bilinen, Kıbrıs'ın giriş kapısı konumundaki Taşucu beldesinin tek beş yıldızlı oteli Mai Best Resort Otel, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURT-KUR) 5 yıllığına kiraya verildi. Denize sıfır otelin 125 odası, 324 yatağı bulunuyor. Odaların penceresinden bakıldığında kişinin kendisini bir geminin güvertesinde hissedebildiği otelde, çeşitli eğlence mekanlarının yanı sıra balo ve kongre salonları, ikisi 300, ikisi 400 kişilik 4 konferans salonu yer alıyor. Kıbrıs'a giriş kapısı niteliğindeki Taşucu'nda bulunan bölgenin tek beş yıldızlı otelinin kapanmasının, turizm bölgesi kabul edilen bir beldede yeni yatırım hayalleri kurulurken ve bu kapsamda SEKA arazisinin turizm amaçlı kullanılmasına karar verilirken, yöre halkının turizmdeki gelişme umutlarını kırdığı belirtiliyor. Silifke Turizm Komitesi Başkanı Sinan Şakar, bölgenin tek beş yıldızlı otelinin kapatılmasının üzücü olduğunu kaydetti. Bugüne kadar hep eko turizm ve doğa turizmini savunduklarını ifade eden Şakar, "Yanı başımızdaki Alanya ve Antalya, her şey dahil fiyat uygulamasıyla turisti kaparken, bize doğa ve eko turizm alternatifi kalıyor. Madem tek 5 yıldızlı otelimiz kapandı öyleyse turizm stratejimizi doğa ve eko turizmde yoğunlaştırmak zorundayız. Bu nedenle yöreyi bu yönde geliştirmenin yollarını arıyoruz" dedi. Şakar, otelin öğrenci yurduna dönüştürülmesinin, yöre halkının turizmdeki gelişme umutlarını kırdığını söyledi.

AYLIK 75 YTL

Yöre halkı üzüntü yaşarken, YURT-KUR'un 5 yıllığına kiraladığı denize sıfır otelde kalan öğrenciler, yemek fişi karşılığı ödedikleri 75 YTL ile 5 yıldızlı konfor yaşıyor. YURT-KUR Adana Bölge Müdürü Selahattin Doğan, yörede öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve gelen tüm yurt taleplerini karşılayabilmek için aylarca bina aradıklarını anımsattı. Otel sahipleriyle görüşmeleri sonucunda aylık 25 bin 900 YTL karşılığında yurdu 5 yıllığına kiraladıklarını ifade eden Doğan, "Öğrencilerimizden de diğer yurtlarımızda olduğu gibi yemek fişi karşılığı aylık 75 YTL alıyoruz" dedi. Doğan, yurdun, okulların tatil olduğu yaz döneminde de kurumun ihtiyaçları için değerlendirilebileceğini, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

1998'DE KURULMUŞTU

Yörenin tek beş yıldızlı konaklama tesisi olan otel, 1998 yılında turizm yatırımı olarak hizmete açılmıştı. Ankara'da faaliyet gösteren Gençler Şirketler Grubu'nun o yıllarda turizm alanındaki ilk yatırımı olan otel, Akdeniz'in kıyısında doğa ve tarih zengini bölgenin çehresinin değişmesi, turizmde gelişmesi yönünde umut vermişti. Sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesi halinde önemli bir turizm kenti haline geleceği ifade edilen bölge, 10 yıl sonra tek beş yıldızlı otelini kaybederken 450 öğrenci kapasiteli beş yıldızlı öğrenci yurduna sahip oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber