Yazıcıoğlu: Ciddi bir personel rejimine ihtiyaç var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ülkede kamu çalışanlarının tabi olduğu yasal mevzuatların artık çivisinin çıktısını belirterek, ?Ciddi bir personel rejimine ihtiyaç vardır? dedi.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi ve yönetim kurulu üyelerini parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde konuşan Yazıcıoğlu, kamu çalışanlarının, halka, devlet adına hizmet eden kişiler olduğunu belirterek, devletin halka bakışını kamu çalışanlarının yansıttığını ifade etti. Bu nedenle kamu çalışanlarını itibarlı insanlar olması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, ''Kamu çalışanları her açından kimseye muhtaç olamadan, tok olarak yaşamalıdır. Bugün kamu çalışanları ve emekliler hak ettiklerini alamamaktadır? diye konuştu. Yazıcıoğlu, ?BBP, demokratik, sivil bir sistem içerisinde, herkesin hakkını alabildiği demokratik Türkiye'den yanadır? dedi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ise, kabulden dolayı teşekkür ederek, tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile diyalog içerisinde olmayı amaçladıklarını, bu çerçevede kamu çalışanlarının hayrına olan çalışmalara katkı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Çivi, ilk olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), memur sendikalarına toplu sözleşmenin yolunu açan kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıklayarak, konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

Gerek sendika yasanın yetersizliğinden gerekse sendikaların yapısal sorunları nedeniyle kamu çalışanlarının haklarını alamadıklarının altını çizen Çivi, ?Hizmet verenin de, alanın da memnuniyeti için liyakatı esas alan, şeffaf, samimi, demokratik bir kamu personel reformuna ihtiyaç vardır. 7 yıldan beri ilk defa yetkili sendikalarla hükümet arasında mutabakat imzalandı. Ancak, çalışanların aleyhine olan yüzde 4+4.5 zam mutabakatının uygulanması için bütçe kanunu meclise sevk edilirken, mutabakat metnindeki sosyal haklara ilişkin hükümlerin hayata geçirilmesi için hiçbir çalışma yapılmamıştır. 4688 sayılı yasa gereğince mutabakata varılan sicil, disiplin, izin, nakil vb. konularında 29 Kasım'a kadar ilgili yasa tasarılarının TBMM'ye sunulması gerekmektedir. Ancak, konu neredeyse zaman aşımına uğrayacaktır? dedi.

?2008 yılının Ocak ayında yüzde 2, Temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere hükümetin memura verdiği toplam yüzde 6 maaş zammı sadece doğalgaza yapılan zammı dahi karşılamamıştır? diyen Çivi, kamu çalışanlarının devletten 3,6'lık alacağı olduğunu belirterek, derhal ödenmesini talep etti. Çivi, BBP'den parlamentoda bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Yazıcıoğlu, HAKSEN'e çalışmalarında başarılar dileyerek, bundan sonraki süreçte de görüşlerinden yararlanacaklarını ve ortak çalışmalar yapılabileceğini işaret etti. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: ?Kamu çalışanlarına sendikal haklar mecliste görüşülürken, dönemin kamu sendikalarına en fazla ev sahipliği yapmış olan bizim partimizdir. Meclisteki büromuz sabaha kadar onlara açıktı. Onlar da bilirler ki grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkı, sendika kurduran partiler değil, biz talep ettik. Ama o zaman bunu elde edemedik. O zaman bir DSP'nin bir de BBP'nin net olarak o yönde oyu vardır. Sendika kurdurulmuştur ama toplu sözleşmeli bir sendikal hakka yanaşmamışlardır. Bugün de aynı şeyleri savunmaya devam ediyoruz. Partilerin sendikası sendikaların da partisi olmaz. BBP, arka bahçesi gibi değerlendireceği sendikal mücadeleye hiçbir zaman katkı sağlamadı. Kamu çalışanlarının tümünü kucaklayacak ve hak adına mücadele edecek bir sendikal anlayışa ihtiyaç var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber