TBMM'de bu hafta neler görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis, bu hafta da yoğun bir gündemle çalışacak.

Görüşmelerine geçen hafta başlanan, 2 bölümden oluşan, 36 maddelik Kamu İhale Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısına göre, onaylanan veya iptal edilen ihaleler, en geç 3 gün içinde bütün isteklilere bildirilecek.

Savunma, güvenlik ve istihbaratla ilgili alımlar, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulacak. Kanun kapsamındaki idarelerin, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü ana statüsündeki hizmetleri ile et ve et ürünleri için Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünden, ray üstünde çekilen araçlarda kullanılan monoblok tekerlek takımları için Makine Kimya Endüstrisinden yapacakları alımlar Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında olacak.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından, Türkiye İstatistik Kanununda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarının ele alınması planlanıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelere devam edilecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 104 maddesi kabul edilen, toplam 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu tasarısını görüşmeye bu hafta da devam edecek.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yasa dışı dinlendiği iddiasını araştırmak üzere kurulan komisyon, 18 Kasım Salı günü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in bilgisine başvuracak.

KİT Komisyonu, 19 Kasım Çarşamba günü EXIMBANK'IN, 20 Kasım Perşembe günü İSE BAĞ-KUR, Emekli Sandığı, SSK'nın hesaplarını denetleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber