Okul bahçesinde organik tarım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2008 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep'in merkez Oğuzeli İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, okul bahçesine kurulan serada organik tarımı uygulamalı öğrenecek. Organik tarımdan elde edilecek gelir, öğrencilerin okul masrafları için harcanacak.

İlçe ve çevre köylerden taşımalı olarak gelen 102'si kız 294 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Oğuzeli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bahçesinde 220 metrekarelik sera kuruldu. Türk Henkel ve Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü'nün işbirliğiyle kurulan serada ilk etapta karnabahar yetiştirilmeye başlandı. Tarım İl Müdürlüğü'nün kontrolünde uygulamalı eğitim gören ve organik tarımı öğrenen öğrencilerin yetiştirdikleri ürünler Okul Aile Birliği aracılığıyla değerlendirilerek, satılıp, elde edilecek gelirle öğrencilerin okul masrafları karşılanacak.

Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi'nin de desteklediği proje, bölgede örnek oldu. Seranın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğuna dikkat çekerek, seracılığın geliştirilmesi ve çocuklara seracılığın aşılanması açısından yapılan bu yatırımın ise ayrıca önemi bulunduğunu söyledi.

Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Nazan Tuğsuz, projeyle öğrencilerin organik tarım konusunda doğru ve güncel bilgilerle donanıp, bölgede öncü olacağını kaydetti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞME

Türk Henkel İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Türpan ise, ?Arkadaş gibi marka' sloganıyla hareket eden Henkel'in sosyal sorumluluğa büyük önem verdiğini vurgulayarak, ?Türk Henkel olarak iş dünyasında kaydettiğimiz başarıların topluma karşı sorumluluklarımızı daha da artırdığının bilinciyle eğitime destek vermeyi sürdürüyoruz. Sürdürülebilir gelişme için önemi giderek daha çok kavranmaya başlayan organik tarımın Türkiye'de yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduğuna inandığımız eğitim odaklı bu projeye destek vermekten son derece gurur duyuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber