Lise öğrencileri bilgisayar proje olimpiyatlarında dünya 1.'si oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Abdurrahman Onay-Türkiye

KONYA- Konya Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Bilgisayar Proje Olimpiyatları'nda Dünya 1.'si oldu. Türkmenistan'da yapılan olimpiyatlarda dereceye giren lise öğrencileri, Türkiye'ye altın ve gümüş madalya kazandırdı.

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 11- 16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "ICPO 2008 Uluslararası Bilgisayar Proje Olimpiyatı"na 37 ülkeden 167 lise öğrencisi katıldı. ABD ve Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Yemen gibi birçok ülkenin katıldığı olimpiyatlarda Türkiye'yi Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Liseleri'nde okuyan 4 öğrenci temsil etti.

Faik Nükte ve Yavuz Bahçeci "Keep the drugs out with your love" (Sevgiyle uyuşturucudan uzak tutun) projesiyle altın madalya kazanırken, Bünyamin Atik ve Yasin Yarar da "Patient Schedule" (Hasta takip sistemi) projesiyle gümüş madalya kazandı. Öğrenciler altın ve gümüş madalyalarını Türkmenistan Eğitim Bakanı Annaamanov ve yardımcısı Muammer Türkyılmaz'ın ellerinden aldı. Beklenilen bir başarıyı gerçekleştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Hanifi Davarcı, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 2 ay süren bir çalışma sonucu 2 projeyle olimpiyatlara katıldıklarını belirten Davarcı, "Öğrencilerimiz de Türkiye'ye başarıyla temsil ettiler. Geçmiş yıllarda da uluslar arası yarışmalarda onlarca madalya almış bir okuluz. Okulumuzun altyapı imkânları da bu iş için elverişlidir. Bizler de 5 ulusal, 6 uluslararası yarışmaya daha hazırlanmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bilgisayar öğretmeni Hüseyin Gencol, bu yarışmalarla öğrencilerin yeni ufuklara yelken açtıklarını dile getirdi. Olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerden bahseden Gencol, "Ayrıca katıldığımız yarışmaların atmosferi, öğrencilerimizi girişimci bireyler yapıyor. Ardından da başarı zaten geliyor." dedi.

Dereceye giren öğrencilerden Bünyamin Atik de projesi hakkında bilgi vererek, "Hasta takip sistemiyle doktor, eczacı ve hasta arasındaki bağlantıyı sağlayarak sağlık karnesini devre dışı bırakmayı hedefledik." dedi.

Programın sonunda dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber