Yaralının ambulansa alınmadığı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 20:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, ?aracı çalınan arkadaşıyla oto hırsızlarını kovalarken silahla yaralanan kişiyi almadığı? iddia edilen ambulansın, acilen ameliyata alınması gereken bir hastayı taşıdığını bildirdi.

İstanbul Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı haber bültenlerinde, ?Polisin açtığı ateş sonucu yaralanan kişiyi ambulans hastaneye götürmedi. Olay yerinden geçen ambulans bütün uyarılara rağmen yerde acılar içinde yatan yaralıyı almadı? anonslarıyla haber yapıldığı hatırlatıldı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında dün silahlı çatışma sonrası bir vatandaşın yaralandığı anımsatılan açıklamada, ?Bu esnada olay yerinden geçmekte olan ve haberde de 'bütün uyarılara rağmen yaralıyı almadığı' iddia edilen Bakırköy 2 nolu acil yardım ambulansı, acilen ameliyata alınması gereken (akut apandisit ve durumu stabil olmayan) bir hastayı ilgili hastaneye nakil etmekteydi? denildi.

Açıklamada, söz konusu ambulansın olay yerinden geçerken yerdeki yaralıyı gördüğü, kendisi acil vaka taşıdığından ?yaralıyı alamayacağı?açıklamasını yapıp, acil ambulans için yaralıyı 112 Komuta Kontrol Merkezine bildirdiği vurgulandı. Saat 21.55'te çağrıyı alan Komuta Kontrol Merkezinin, 21.56'da Bakırköy 3 nolu ambulansı olay yerine yönlendirdiği kaydedildi.

Olayın, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yakınında meydana geldiği belirtilen açıklamada, hastane acil ekibinin yaralıya ilk müdahaleyi yapıp, hastaneye naklini gerçekleştirdiği dile getirildi.

Açıklamada, ?Takdir edileceği üzere ambulans ekibi taşımakta olduğu hastanın durumunun aciliyetini de göz önünde bulundurarak doğru kararı vermiş olup, yerde yatan yaralı için de Komuta Kontrol Merkezini arayıp, acil ambulans istemiştir? ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber