Başbakan: Öğretmenler şartların yetersizliğine sığınmasın

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yedi bölgeden gelen 28 öğretmeni, Bakanlar Kurulu Salonu'nda kabul etti. Kabule katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 24 yıldır kutlandığına işaret ederek, yedi bölgeden gelen öğretmenleri Başbakan ile buluşturdukları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ise, Türkiye'yi yarınlara taşıyacak genç nesillerin yetişmesi için en az aileler kadar titizlenen öğretmenleri kabul etmekten büyük gurur duyduğunu belirterek, ülkeyi kuşaktan kuşağa eğiten ve hayata hazırlayan öğretmenlere duyduğu saygıyı dile getirdi. ''Hangi makamlarda olursak olalım, öğretmenlerimizi tebessümle hatırlıyoruz'' diyen Erdoğan, öğretmenlere en az milletin özünde taşıdığı büyük güç ve değerleri olduğu kadar güvendiklerini ve inandıklarını söyledi. Dünyada yaşanan büyük değişime paralel olarak yeni kuşakların eğitim alanındaki ihtiyaçlarının da arttığına ve değiştiğine dikkat çeken Erdoğan, ''Çocuklarımız özellikle bilişim ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemeler sayesinde pek çok kaynaktan beslenebilecekleri ama aynı zamanda pek çok zararlı etki altında kalabilecekleri yeni bir zaman diliminden geçiyorlar. Bu kaynaklardan edinebilecekleri yanlış bilgileri, doğruları ile değiştirebilmek için sizlerin rehberliğine ihtiyacımız var'' şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin her yeni öğretim yılında zihinsel kapasiteleri biraz daha zenginleşen, merak ettikleri şeylerin sayısı biraz daha artan öğrencilerle karşılaştıklarını kaydeden Erdoğan, eğitim alanda mevcut olandan daha iyisinin ne olduğu konusunda fikirler üretilmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlere 'Şartların ve imkanların yetersizliği gibi mazeretlere sığınmayın' mesajı vererek, mevcudun en iyi şekilde değerlendirilmesini ve azami gayret içinde olunmasını isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Bizler ve sizler bugünkü şartlardan daha iyi şartlarda yetişmedik. Çok daha sıkıntılı dönemler yaşadık. Eksiklikleri çok daha kısa sürede telafi etmenin gayreti içinde olacağız. Öğretmenler her zaman bizim baş tacımız olacak. Hükümet olarak bugüne kadar layık olduğunuz imkanlara sahip olamadığınızın farkındayız. Bunun öncelikli olarak çözülmesi gereken sorununuz olduğunu biliyoruz. Sizlere yakışan standartlara kavuşmanız için imkanlarımızı zorluyoruz. Öğretmenler, bu ülkenin geleceği için yaptıkları fedakarlıkların karşılığını mutlaka almaya başlayacaktır. Arkadaşlar, bu konuda çalışmalar yürütüyor. Bunların sonuçlarını en kısa sürede alacağız.''

Türkiye'nin dört tane önemli başlığı bulunduğunu, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu kaydeden Erdoğan, bu başlıkların altının iyi doldurulması gerektiğini ifade etti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2004 ve 2005 bütçesinde eğitimin ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erdoğan, eğitim alanındaki problemleri çözmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını dile getirdi.

Erdoğan konuşmasının sonunda, dün Yozgat'ta geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden üç öğretmen ve bundan önce kaybedilen öğretmenlere Allah'tan rahmet diledi. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Çelik, kabule katılanlar adına Başbakan Erdoğan'a çini vazo hediye etti. Başbakan Erdoğan ise öğretmenlere kol saati hediye etti. Rize'den gelen Şule Kazancıoğlu isimli öğretmen, Erdoğan'a Rize'de görev yapan öğretmenler adına Rize bezi hediye ederken, Gaziantep Sakarya İlköğretim Okulu'nda görev yapan Bilge Bulut isimli öğretmen ise Ceyhun Atıf Kansu'nun bir köy öğretmenine ithaf ettiği 'Dünyanın Bütün Çiçekleri' isimli şiiri okudu. Şiirden oldukça etkilendiği gözlenen Başbakan Erdoğan, genç öğretmene 'Size bütün çiçekleri getiremedim ama...' diyerek teşekkür etti. Erdoğan, daha sonra öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber