Memurun döner sermaye geliri artınca Sağlık Sen davadan vazgeçti

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FIRAT KOZOK

ANKARA - AKP'ye yakınlığıyla bilinen muhafazakâr Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen, Etlik İhtisas Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tek çatı altında birleştirilmesine karşı dava açtı. İdare mahkemesinin lehte karar vermesinden 4 gün sonra sendika avukatları mahkemeye başvurarak davadan feragat ettiklerini bildirdi.

AKP iktidarıyla birlikte üye sayısı hızla artan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen, dava gerekçesinde, Etlik Hastanesi'nin Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göre daha fazla olanağa sahip olduğunu ancak hastanelerin birleşmesine olanak sağlayan yasal düzenlemenin yalnızca "yeterli işletme büyüklüğüne sahip olan hastaneleri içerdiğine" işaret etti. Dava dilekçesinde, "Bu iki hastanenin birleştirilmesi, bürokrasiyi ve işlem hızını geciktirmekten başka bir işe yaramayacak, bu birleşme, kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırı olacaktır" denildi. Sendikanın yürütmenin durdurulması istemini inceleyen Ankara 2. İdare Mahkemesi, oybirliğiyle sendika lehine karar verdi.

4 gün sonra vazgeçtiler

Ancak kararın verilmesinden 4 gün sonra sürpriz bir gelişme yaşandı. Davayı açan sendikanın avukatı Serkan Güçlü, 4 gün sonra aynı mahkemeye başvurarak, sendikanın "lehine sonuçlanan" davadan feragat ettiğini bildirdi.

Sendika avukatı Güçlü, Cumhuriyet'in konuyla ilgili sorulan üzerine, sendikanın 3 dava açtığını, bunlardan ikisinin geri çekildiğini ancak 1 tanesinin sürdüğünü söyledi. Dava konusu işlemle ilgili kendileriyle irtibata geçen kişilerin mağdur oldukları yönünde beyanatları olduğunu söyleyen Güçlü, "Biz davayı açarken buna ilişkin net bilgi alamadık, çoğunlukla bizim üyemiz olmayan bir başhemşire bizimle irtibata geçiyordu. Üyelerimiz de konuyu çok iyi bilmemekle birlikte bir mağduriyetin doğabileceğini söyledi. Biz de davamızı açalım ama gelişen süreç içerisinde durumu tekrar değerlendirelim dedik. Ama baktık ki mağduriyete yol açan bîr durum yok" diye konuştu.

Dava sürecinde yaşanan gelişmeler sonrasında süreci yavaşlatma kararı verdiklerini anlatan Güçlü, hastanelerin birleşmesiyle birlikte personelin döner sermaye gelirinde de bir artış yaşanacağını gördüklerini söyledi. Davanın "Biraz aceleye geldiğini" söyleyen Güçlü, devam eden son davayla ilgili olarak da "Üyelerimizle toplantı yapacağız ve diyeceğiz ki bu sizin yararınıza mı zararınıza mı? Buradan çıkan sonuca göre hareket edehm diyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber