Çelik: Öğretmenler eli öpülesi insanlardır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2008 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, Konya'da öğretmen ve öğrencilerle 'çak' yaptı

MİLLİ Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Konya'nın Ilgın İlçesi'nde Anadolu Lisesi'nin açılışına ve Şeker-İş Sendikası Ticaret Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Çelik, temel atma töreni alanında, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Makam otomobilinden inen Bakan Çelik, öğrencilere doğru yürüyerek sağ elini havaya kaldırdı. Daha sonra öğrencilerle tek tek 'çak' yaptı. Kadın öğretmenlerle de aynı haraketi yapan Bakan Çelik, ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte dualar eşliğinde okulun temelini attı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN 2008 BÜTÇESİ 28.5 MİLYAR

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Konya kent merkezindeki okul açılış törenlerinin ardından Ilgın İlçesi'ne geçti. Burada Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008 bütçesinin 28.5 milyar olduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Türkiye son iki ayda, ihracatını artırmıştır. Kaynaklarımız arttıkça, eğitime daha fazla kaynak ayıyoruz. Bakın, 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi 7.5 katrilyondu. Şu anda ne kadar biliyor musunuz. 2008 bütçesi 28.5 katrilyon (milyar) oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, son 6 yılda bütçede her zaman bir numaralı bakanlık olmuştur. Çünkü, eğitim bizim istikbal davamızdır. Bizim gelecek davamızdır. Çocuklarımıza ne yaparsak, onlara feda olsun diyoruz. Özürlü yavrularımız adeta unutulmuş vaziyetteydi. Şu anda Türkiye'de özürlü öğrenci eğitimi yüzde 800 artmıştır. Özürlü öğrenci eğitimi ile ilgili olarak çocuklarımıza para ödüyoruz. Eğer ikinci bir özürlü yavru varsa, teyzesi bakıyorsa, teyzesine de, o parayı ödüyoruz. Bunu niye yapıyoruz. Çünkü Sosyal Devlet olmak zorundayız. Sözde değil, özde sosyal devlet olmamız lazım. Fakiri fukarayı gözetmeyen, özürlüyü yaşlıyı gözetmeyen, bir devlet sosyal devlet olamaz."dedi.

Bakan Çelik, Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptıktan sonra da Şeker-İş Sendikası Ticaret Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Çelik, temel atma töreni alanında, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Makam otomobilinden inen Bakan Çelik, öğrencilere doğru yürüyerek sağ elini havaya kaldırdı. Daha sonra öğrencilerle tek tek 'çak' yaptı. Kadın öğretmenlerle de aynı haraketi yapan Bakan Çelik, ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte dualar eşliğinde okulun temelini attı.

ÖĞRETMENLER ELİ ÖPÜLESİ İNSANLAR

Bakan Çelik, daha sonra Akşehir İlçesi'nde de, öğretmenevi açılışını gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada öğretmenlerin çalışma şartlarına değinen Bakan Çelik, öğretmenlerin eli öpülesi insanlar olduğunu belirtti. Bakan Çelik, "Değerli dostlar, öğretmenlerimiz eli öpülesi insanlardır. Öğretmenlik sevgi şefkat, feragat ve fedakarlık mesleğidir. Biz öğretmenlerimizin hakkını hiçbir ücretle, hiçbir maaşla, hiçbir maddi değerle ödeyemeyiz. Sayın Başbakanımız, her zaman söyler, 'Eğer birilerinin elini öpecekseniz, 3 kişinin elini öpün. Annenizin, babanızın ve öğretmenlerinizin elini öpün' der. Biz dünyanın en harika okullarını da yapsak, içini dünyanın en son teknolojisi ile donatsak, bütün donanımını, dokümantasyonunu mükemmel hale getirsek bile eğitimde en önemli vazgeçilmez unsur öğretmendir. Arabanız Mercedes olabilir. Ama sürücünüz, ehliyetli liyakatlı değilse, o araba ile hedefe ulaşamazsınız, menzile varamazsınız. Dolayısı ile öğretmen eğitimin en önemli, birinci unsurudur. Türkiye çapında öğretmenlerimizin sosyal refahını artırmak için büyük gayretlerimiz var. Türkiye çapında 835 adet öğretmenevimiz var. Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu sayıya bugün de yeni bir halka ilave ediyoruz." dedi.

'KEFENİN CEBİ YOK VE KİMSE ÖTEKİ TARAFA GÖTÜREMİYOR'

Akşehir Öğretmenevi'nin açılışının ardından işadamı Kadir Yallagöz, tarafından yaptırılan ve 130 öğrencisi bulunan Selçuk Üniversitesi Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu ve Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada da Kadir Yallagöz ve yakınlarına teşekkür etti.

Bakan Çelik, şunları söyledi: "Tüm varlıklı insanlar şunu bilmeli, yol ikidir. Kefenin cebi yok ve kimse öteki tarafa götüremiyor. Ya isimleri, böyle okullara yazılacak, ya da mezar taşlarına yazılacak. Kadir Yallagöz amcanın 2 çocuğu olduğunu öğrendim. Ama şimdi burada onların 130 tane manevi evlatları oldu. Onlar hastalara şifa dağıtırken, Kadir Yallagöz'ün katkısı olmuş olacak. Sağlığa eleman yetiştirecek böyle bir eser Akşehir'e yakışmıştır." dedi. Akşehir'e Sağlık Bilimleri Yüksek Fakültesi'nin açılmasının sözü de veren Bakan Çelik, "Selçuk Üniversitesi Senatosu kararını çıkarsın, Ankara'ya göndersin. Bakanlar Kurulu kararını çıkarmak ta benim boynumun borcu olsun. Ayrıca Akşehir'de bir hayırsever bulunup binası yapılırsa, Fen Lisesi'ni de ben açma sözü veriyorum." diye konuştu. Bakan Çelik, açılışın ardından sınıfları gezerek incelemede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber