?Ergenekon kitabı' hâkimine inceleme

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 08:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Zihni Çakır hakkında ?Ergenekon'un Çöküşü? adlı kitabı nedeniyle açılan davayla gündeme gelen Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Hakkı Yalçınkaya hakkında inceleme başlattı

Bakanlık, Çakır'ı 1.5 yıl hapse mahkum eden Yalçınkaya'nın ?Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerin Türk kökeninden geldiği', ?Ergenekon'un çete adı değil, milli bir destan olduğu' gibi tezleri savunduğu gerekçeli kararını da incelemeye aldı.

Kerinçsiz'le telefon görüşmesi

Bakanlığın, Ergenekon davası sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz'le Yalçınkaya'nın yaptığı ve dinlemeye takılan görüşmesini de incelediği öğrenildi.

Çakır hakkında verdiği kararın gerekçesinde, örtülü biçimde Ergenekon davasını eleştiren Yalçınkaya, terörle mücadele eden üst düzey görevlilerin benzer ithamlarla pek çok kez pasifize edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Yalçınkaya'nın, Ergenekon davasının en önemli sanıklarından Kerinçsiz'le çok sayıda telefon görüşmesi yaparken dinlemeye takıldığı da ortaya çıktı. Bu görüşmelerde Kerinçsiz'e ?abi? diye hitap eden Yalçınkaya'nın, telefonu kapatırken ?Bir emriniz var mı?? diye sorduğu anlaşıldı.

Ergenekon davası dosyasına göre Kerinçsiz, emniyet sorgusunda bu görüşmeye ilişkin bilgi vermeyerek susma hakkını kullandı.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de, Yalçınkaya hakkında basında çıkan haberler üzerine inceleme başlattı. Bakanlık, inceleme sonunda gerek görmesi halinde Yalçınkaya hakkında soruşturma başlatacak. Soruşturma sonunda Yalçınkaya aleyhinde idari yaptırım uygulanması söz konusu olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber