Tüzmen: Dolar 1.50'nin üzerinde kalacak, herkes tedbirini ona göre alsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 03:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küresel ekonomik krizin etkisi daha yoğun hissedilirken Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, işadamlarının döviz kurunun tabanda sabitlenmesi isteklerine karşılık, ?Bence bu dönemde biraz yükselecek, tekrar ortalarda bir yerde durur. Ama, artık yeni bir denge var. Bu yeni denge de 1,50'nin üzerinde olacak şekilde gözüküyor. Ona göre herkes tedbirini alacak? dedi. Gaziantep Ticaret Odası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin işbirliğiyle düzenlenen törende, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ?Türkiye'nin 1000 Büyük İhracatçı Firması? Listesi'nde yer alan Gaziantep ve bölge illerindeki 40 firma, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katıldığı törenle ödüllendirildi.

ÖNERİLER GELİYOR

Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüzmen, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun ihracatçıların önünü görebilmesi için ?doların taban fiyatının sabitlenmesi' önerisini değerlendirdi: Öneriler geliyor, bunların alternatifleri üzerinde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Ama serbest döviz kurunun seçildiği bir ortamda tabii ki yukarı doğru hareketler olduğu gibi aşağı doğru hareketler de oluyor. Aslında ilk 2003'te 1.70'den 1.60'a doğru hareketlenme başladığı zaman tutabilseydik, o zaman bugünleri çok daha rahat şekilde atlatacaktık. Bence bu dönemde biraz yükselecek, tekrar ortalarda bir yerde durur. Ama artık yeni bir denge var. Bu yeni denge de 1.50'nin üzerinde olacak şekilde gözüküyor. Ona göre herkes tedbirini alacak, adımını atacak? dedi.

Ülke ihracatçılar sayesinde ayakta

BAKAN Tüzmen, hükümetin ekonomi tedbiri paketini açıklayacağının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti: Bizim için önemli olan Eximbank kaynaklarının artırılması, Destekleme ve İstikrar Fonu (DFİF) kaynaklarının artırılması ve ihracata verilen destek. Çünkü, ülke ihracatçılar sayesinde ayakta duruyor. Bu krizlerden bu kadar sıkıntısız şekilde şu dönemde hâlâ geçiliyorsa bu ihracatçılar sayesinde. Çünkü Türkiye'de döviz var, Türkiye 100 milyar doların üzerinde döviz getirme becerisini göstermişler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber