MEB'den okul müdürlerine muhtıra gibi genelge

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerden asli görevlerinin dışında şahsi işler yapıldığına ilişkin gelen şikayetleri dikkate alarak, bir tebliğ ile yasakladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Bakan Çelik adına yayınladığı tebliğde, öğretmenlerin eğitimde temel amaçların gerçekleştirilmesinde asli ve yükümlü oldukları işlerde çalıştırılamayacağı ve görev verilemeyeceğini belirtti. Kaya, öğretmenlerin görevlerini yerine getirmesindeki asıl amacın eğitim- öğretim faaliyetlerinin etkili, verimli ve istenilen düzeyde yürütülmesi olduğunu vurgulayarak, "Bu süreçte ortaya çıkan her türlü olumsuzluk, eğitim öğretim sürecini de olumsuz etkileyecektir" dedi.

Kaya, 81 il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği tebliğinde idarecileri bu konuda uyararak, öğretmenlerin asli görevlerinin dışında çalıştırılamayacağını bildirdi. Kaya tebliğinde şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin asli görevlerini aksatacak ve derslerin boş geçmesine sebebiyet verecek, gerek görevlerinden kaynaklanan idari iş ve işlemler, gerekse özlük haklarına yönelik taleplerinin karşılanması kapsamında sayılacak işlemleri; ilk kademe yöneticilerimiz olan eğitim kurumu yöneticileri tarafından yürütülecek ve sonuçlandırılacak, öğretmenlerimizi dersten ve sınıftan alıkoyacak bir yaklaşımla şahsi işlemlerini yürütmeye zorlama ya da bu anlamda yönlendirme yoluna gidilmeyecektir."

650 bin öğretmen kadrosu, 45 bin eğitim kurumu bulunan bakanlığın kimi okullarında hizmetle ve memur kadrosu olmaması nedeniyle öğretmenler idari işler konusunda çalışmakla karşı karşıya bırakılıyordu. Alınan bu karar sonrasında öğretmenler, asli görevleri olan öğretmenliğin dışında hiçbir iş ve işlemde amiri tarafından kullanılamayacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber