Öğretmenlerin yemin töreni, askeri törenleri aratmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl göreve başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Askeri törenleri aratmayan yemin töreninde 12 yeni öğretmen bayrak üzerine el koyarak yemin etti.

Tüm yurtta kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Fethiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programa mülki idari amirlerinin yanı sıra ilçede görev yapan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Şiirlerin okunduğu törende emekli olan 42 öğretmene teşekkür plaketi verildi. Törenin en dikkat çeken kısmı ise bu yıl göreve başlayan öğretmenlerin yemin etme töreni oluşturdu. Çiçeği burnunda 12 öğretmen askeri törenleri aratmayan bir törenle meslek yemini etti. Kültür Merkezi sahnesine kurulan masalar Türk bayrağı ile donatılırken, öğretmenler de sağ ellerini bayrağa sol ellerini de birbirlerinin omuzlarına koyarak yemin ettiler.

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan törende İlçe Milli eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününün, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Gültekin, öğretmenlerden günümüz gelişmelerine ayak uydurmalarını istedi. Değişen dünyada kendini yenilemeyen öğretmenlerin ezbercilikten başka bir şey yapamayacağını kaydeden Gültekin, "Evindeki bilgisayar ile dünyanın öbür ucunu görebilen, yaşanan gelişmelerden haberdar olan bir öğrenciye, diplomanızdaki bilgilerle bir şey veremezsiniz. Bu bilgilerle öğrencinin karşısına çıkarsanız efendimci kuşakların ortaya çıkmasına sebebiyet verirsiniz ki buda tehlikelidir." dedi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karateki de törendeki konuşmasında öğretmenlik mesleği ve öğretmenleri sorunları hakkında bilgiler verdi. Birçok mesleğin kendine ait günü ve haftası olduğunu hatırlatan Karatekeli, sadece öğretmenler günün yurdun tüm ferdi tarafından kutlandığına işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber