Üniversite mezunları, kendi işlerinin patronu oldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan 4 arkadaş, ailelerinin desteğiyle kendi iş yerlerini açtı.

Meydan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde ?University Collection? adını verdikleri iş yerinin açılışında konuşan ortaklardan Serhat Ataş, kendisi gibi üniversite mezunu olan ve işe giremeyen arkadaşları Cihan Boztepe, Fethullah Tileği ve Muhammed Üney ile iş yeri açmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Kendilerinin çeşitli üniversitelerin pazarlama, muhasebe, işletme ve deri bölümlerinden mezun olduklarını belirten Ataş, ?KPSS sınavlarına girdik, iş başvuruları yaptık, fakat işe giremedik? dedi.

Kamu kuruluşlarında ve özel sektörde işe girmenin çok zor olduğunu gördüklerini ifade eden Ataş, şöyle dedi:

?Bunun üzerine, bizde arkadaşlarla oturup anlaştık ve anlayacağımız bir iş yeri açmayı kararlaştırdık. Çünkü, üretim yapabilecek bir tesis açabilecek ekonomik gücümüz yoktu. Ailelerimizin de desteğiyle İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana'daki çeşitli giyim firmalarıyla anlaştık ve yaklaşık 5 bin ürünün bulunduğu mağazamızı açtık. Artık hem işçi hem işveren olarak halkımıza hizmet vereceğiz. Yeni açtığımız iş yerinde şu an ilk etapta kendimiz çalışıyoruz. Fakat ekonomik durumumuzu düzeltiğimiz zaman yani kısa bir süre sonra, en az 5 kişiyi daha burada istihdam edeceğiz. İşlerimizi rayına soktuktan sonra burada kendi üretimimizi yapmayı bu firmamızı uluslararası bir marka heline getirmeyi hedefliyoruz.?

Ataş, ilk gün olmasına rağmen vatandaşlar tarafından gösterilen ilginin kendilerini çok memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber