Kurslarda sertifika skandalı

Haber Giriş : 25 Kasım 2004 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren özel sürücü kurslarında usulsüz sürücü sertifikası verildiği iddiaları bakanlığı harekete geçirdi.

Konya, İstanbul ve Yozgat illerinde faaliyet gösteren kimi sürücü kursları soruşturma kapsamında kapatılırken, usulsüz verildiği anlaşılan sürücü adaylarının çoğunun sertifikaları iptal edildi.

Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı; Konya'da Özel Tekin Motorlu Taşıt Sürücüleri kursundan usulsüz olarak alındığı tespit edilen 211 sürücü sertifikasını iptal etti. İkinci usulsüz ihbarı İstanbul'dan geldi. Bakanlık daha okuma-yazma bilmediği anlaşılan Halis Çiftçi ismindeki sürücü adayının sertifikasını da iptal etti. İstanbul'un Bakırköy İlçesi'nde Özel Aylin, Özel Atilla, Özel Doğan, Özel Özgür ve Özel Löm Motorlu Taşıt sürücüleri kurslarından 1997 yılında alınan 8 bin 945 adet kurs sertifikasının usulsüz alındığı ihbarı üzerine bakanlık tarafından müfettişler görevlendirilerek sertifikaların iptalini istendiği öğrenildi. Ancak MEB Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince sertifika iptalleriyle ilgili işlemleri zamanında yerine getirmediklerinden dolayı 2003 yılında yeniden ele alınarak sürücü sertifikalarının iptali istendiği kaydedildi.

Bakanlık, Bakırköy'de sürücü kurslarından usulsüz bir şekilde sertifika verilen adayların mağdur edilmemesini gerekçe göstererek, yeni bir sınav hakkı tanıdı. Bakanlık sınavların teorik olarak yapılmasını uygun bularak İstanbul Valiliği'ne bildirdi. Öte yandan, sürücü belgelerinde usulsüz işlem haberi bir başka ilden Yozgat'tan yapıldı.

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde Kadıoğlu, Yenifikalı İlçesi Özel Kadıoğlu ve Sorgun İlçesi'ndeki kurslardan usulsüz sertifika alındığı duyumları üzerine İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince ortaklaşa inceleme ve soruşturmalar yapıldı ve soruşturmaların devam ettiği gerekçesiyle bu kursların kapatılmasına karar verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber