Ergun Poyraz'ın çapraz sorgusunda gerginlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON DAVASI

- TUTUKLU SANIK ERGÜN POYRAZ'IN ÇAPRAZ SORGUSU SIRASINDA CUMHURİYET SAVCILARININ SORULARINA AVUKATLARIN İTİRAZ ETMESİ NEDENİYLE DURUŞMADA GERGİN ANLAR YAŞANDI

- MAHKEME BAŞKANI ŞENGÜN'ÜN İDDİANAMEYE İLİŞKİN SORU SORMASINI İSTEDİĞİ SAVCI PEKGÜZEL, "BEN SORU SORMUYORUM, BUYURUN O ZAMAN" DİYE YANIT VERDİ

- SORULARINA İTİRAZ EDİLEN SAVCI NİHAT TAŞKIN İSE YORUMA YÖNELİK SORU SORMAMASINI İSTEYEN MAHKEME BAŞKANI ŞENGÜN'E "SORU BUDUR" DİYE CEVAP VERDİ

YUSUF MELİKOĞLU

İSTANBUL (İHA) - Ergenekon davasının devam eden duruşmasında Cumhuriyet Savcıları tarafından tutuklu sanık yazar Ergün Poyraz'a sorulan sorulara avukatlar tarafından itiraz edilmesi nedeniyle gerginlik yaşandı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Cumhuriyet Savcılarının soru şekillerini değiştirmelerini isteyince Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Ben soru sormuyorum. Buyurun o zaman" diye yanıt verdi.

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık yazar Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, "Müvekkilimin tek silahı vardır. O da kalemidir. O kalemde kırıldı. Müvekkilim için vereceğin tahliye kararıyla, müvekkilimin tek silahı olan kalemini geri vermiş olacaksınız. Görevli paşaların tanklarıyla, toplarıyla gerçekleştiremediği darbeyi buradaki kişiler kalemleri ile nasıl gerçekleştirecekler? Tüm sanıkların derhal salıverilmesini saygıyla talep ediyorum" dedi.

Duruşmada daha sonra Ergün Poyraz'ın çapraz sorgusuna geçildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, halen devam eden duruşmayla ilgili bir soru sorması üzerine, sanık avukatları itiraz etti. sanık avukatları, "Sorduğunuz şeyler bu iddianamede yok. Biz o belgeleri görmedik. Bu iddianame ile ilgili soru sorun" deyince Savcı Pekgüzel, "Gelecek o iddianame" diye yanıt verdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Pekgüzel'e, "Önümüzdeki iddianame ile ilgili sorular sorun" deyince Savcı Pekgüzel, "Ben soru sormuyorum. Buyurun o zaman" diye karşılık verdi.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın, Poyraz'a sorular yöneltti. Taşkın'ın bazı sorularına da sanık avukatları, "Sorular yorum içeriyor. Sorular yorum içermemeli" diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Şengün, Taşkın'a, "Yorum sormayın, soru sorun" demesi üzerine Taşkın, "Soru budur" diye karşılık verdi.

Taşkın'ın bazı sorularına itirazlar gelmesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, "Bu tarz sorular sormayın" demesi üzerine Taşkın, "Lütfen mahkemece değerlendirin ve bu konuda karar alın" diye cevap verdi.

Taşkın'ın sorularını Poyraz genel olarak, "Siz Hukuk Fakültesi mezunusunuz. Beni örgüt üyeliği ile suçluyorsunuz. Bana Allah rızası için örgüt üyeliği ile ilgili soru sorun. Ben nasıl ruhsatlı silahımla örgütün silahlı elemanı olmuşum? Bana soranlara anlatabilmem için örgüt ile ilgili sorular sorun" deyince, Savcı Nihat Taşkın, "Mahkemeye hitaben konuşun" dedi.

Cumhuriyet Savcılarının sorularının ardından sanık avukatları ve bazı sanıklar Poyraz'a sorular yöneltti. Poyraz, avukatlarından Hasan Gürbüz'ün bir sorusu üzerine, "Emniyette gözaltındayken bana yetkili olduğu düşündüğüm biri "Genel Kurmay istihbaratından mısınız, jandarma istihbaratından mısınız? Onu bize söyle seni davullu, zurnalı bir şekilde buradan gönderelim" dedi. Bende "Mustafa Kemal'in askeriyim" diye yanıtladım" dedi.

Mahkeme Başkanı Şengün ise Poyraz'a, "Avukatlarınız yanınızda mıydı?" diye sorunca Poyraz, "Sorgu sırasında değildi. O sıra avukatlarım yoktu" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz'in bir sorusu üzerine ise Poyraz, Ayasofya Derneği'nin kuruluşunda Muzaffer Tekin ve Veli Küçük'ten herhangi bir talimat almadığı gibi Tekin ve Küçük ile duruşma salonunda tanıştığını belirtti.

Poyraz'ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının mahkeme heyeti sanıklar ve avukatlarının taleplerini dinlemeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber