Kurduğu fakülteye 12 yıl sonra yine Dekan oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATATÜRK Üniversitesi'nde 1992 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kuran ve ilk dekanı olan Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter, 12 yıl sonra aynı göreve YÖK tarafından yeniden atandı.

Dekanlık görevini, 4 gün süreyle vekaleten yürüten Prof. Dr. Hamza Gündoğdu'dan devralan Prof. Dr. Yiğiter, ?Yeniden Güzel Sanatlar'da olmak mutluluk verici. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz? dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından geçen cuma günü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı'na vekaleten atanan Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, 4 gün yürüttüğü görevini dün Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter'e devretti. Fakülte toplantı salonunda düzenlenen törene katılan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ?Güzel Sanatlar Fakültemiz için görevlendirme yapmıştık. Ancak bu devlet işi. Çok iyi biliyorsunuz ki, makamlar gelip geçici şeylerdir. Sonuçta görevimiz uzun da olsa, kısa da olsa hepimiz hizmette birleşiyoruz. Prof. Hamza Gündoğdu'ya teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Kurucu Dekanlık görevini yürüttüğü Güzel Sanatlar Fakültesi'ne 12 yıl aradan sonra yeniden Dekan olarak dönen Prof. Dr. Kemalettin Yiğiter de bayrağı yeniden teslim almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. İlk günkü heyecanla görevini yürüteceğini söyleyen Prof. Dr. Yiğiter ?Yeniden Güzel Sanatlar'da olmak mutluluk verici. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizle çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz? dedi.

?KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM'

Prof. Dr. Yiğiter, daha sonra Prof. Dr. Hamza Gündoğdu'ya bir şükran plaketi verdi. Plaketi alan Prof. Dr. Gündoğdu, aslında plaket hakedecek kadar görevde kalmadığını kaydederek, ?Benim görev anlayışımda kişilerin keyfi davranışları hep ikinci planda kalmıştır. Önemli olan hizmet ve yapılan iştir. Ben bu üniversiteye 32 yılı verdim, ömrüm yeterse bir 32 sene daha veririm. Kimseye kırgınlığım ya da kızgınlığım yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber