Sahte diplomayla 10 yıl öğretmenlik yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Halife YALÇINKAYA- Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta adına düzenlenen sahte mezuniyet belgesi ile 10 yıldır beden eğitim öğretmenliği yaptığı belirlenen 32 yaşındaki Gülağa Özkul, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar sonucu harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri araştırma başlattı. Şu anda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan H.D. ile Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda görevli İ.Ö. adlı kişilerin 1996 tarihli sahte diploma hazırlayarak bunları iki yakınına verdikleri bilgisine ulaşıldı. Sahte diploma düzenlenen kişilerden birinin Sivas'ta bulunan Malatya Hekimhan doğumlu Gülağa Özkul, diğerinin ise Şanlıurfa ilinde bulunan Abbas Demir olduğu belirlendi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne olayın bildirilmesinden sonra ekipler harekete geçti. Sivas Milli Eğtim Müdürlüğü'ne verilen diploma örneğinden yola çıkan ekipler, diploma numarası ve tarihi ile birlikte İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan bu isme ait bir kayıt bulunup bulunmadığını sordu. Gelen cevapta Gülağa Özkul adına her hangi bir kayıt bulunmadığı ve böyle bir geçici mezuniyet belgesi düzenlenmediği bildirildi.

Daha önce Kangal Atatürk İlköğretim Okulu'nda çalıştığı öğrenilen Gülağa Özkul'un kent merkezinde bulunan Ülkü İlköğretim Okulu'da öğretmenlik yaptığını belirlendi. Ülkü İlköğretim Okulu'na giden polis ekipleri, ek ders vermek için il merkezinde bulunan Vali Muammerbey İlköğretim Okulu'na geçici görevle giden Gülağa Özkul'u gözaltına aldı. Polise ifade vermeyen Özkul, bugün savcılık sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, sahte belge düzenlemek kullanmak suçlamaları ile tutuklanarak Sivas Cezaevi'ne gönderildi. Evli ve 2 çocuk sahibi olduğu belirlenen Özkul'a sahte belgeyi düzenleyenlerden İ.Ö.'nün ise ağabeyi olduğu öğrenildi.

Aynı şekilde Şanlıurfa'da görev yapan Abbas Demir ile sahte diplomaları düzenleyen H.D. ve İ.Ö. hakkında da yasal takip başlatıldığı öğrenildi.

OKUL ŞOK YAŞADI

Yaşanan olay sonrasında Özkul'un görev yaptığı Ülkü İlköğretim Okulu'nda büyük bir şok yaşandı. Okul yöneticileri her hangi bir açıklamada bulunmazken, öğretmene ait internet sitesinde bulunan fotoğraf ve bilgiler de apar topar kaldırıldı. Öğrenci ve veliler de olaya inanamadıklarını belirterek yıllarca eğitimsiz bir kişinin ders vermiş olmasını ve belirlenemeyişini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber