Firari paşa için organize bir 'mağduriyet' tablosu çiziliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Organize bir 'mağduriyet' tablosu çizilmeye çalışılıyor.' Adem Yavuz Arslan yazdı...

Firari Levent Paşa dönüyor mu?

Ankara'nın öyle hızlı bir gündemi var ki normal şartlarda kallavi bir tartışma konusu olması gereken olaylar aradan kaynayıp gidiyor.

Gündem Baykal'ın çarşaf açılımı, ekonomik kriz, IMF ve yerel seçim arasına sıkıştı. Oysa Ergenekon duruşmaları ve paralelinde yaşanan gelişmeler çok ilginç.

Malum, Ergenekon soruşturmasının en büyük dalgası 1 Temmuz'da yaşanmış ve çok sayıda önemli isim tutuklanmıştı. 'Bir iş görüşmesi için' operasyon sabahı 'tesadüfi' bir şekilde Rusya'ya giden Levent Ersöz '10 güne kadar dönecek'ti. Ama 5 aydır ses yok.

Turhan Çömez de Londra'da dil öğreniyor. Her iki isim ise 15 Ağustos'ta çıkarılan mahkeme kararıyla aranıyor. Ersöz ile ilgili gelişmelere geçmeden önce 'Sarı Levent'le ilgili kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var. Jandarma İstihbarat Komutanı Ersöz'ün görev yaptığı her yer, bir bakıma faili meçhul olaylar ve karanlık ilişkilerin merkezi oldu.

Şırnak Alay Komutanı olduğu dönemde Hizbullah, bölgeyi 'saadet üssü' ilan ederken, iki HADEP'li Silopi Jandarma karakolundan 'kaybolmuştu'. Şemdinli'nin aktörlerinden Veysel Ateş'in de Levent Paşa'nın ekibindeydi. Levent Ersöz, başta kendi komutanı Org. Hilmi Özkök ile birlikte 4 bakanın telefonlarını dinletmişti.

Tuğg.Ersöz, Ankara'da çalıştığı dönemde ise makamında gazetecileri, medya patronlarını ağırlamış, hepsini gizli kameraya kaydetmiş, kayıtları da Şener Eruygur Paşa'ya vermişti. Kimler yoktu ki bu kayıtlarda? Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Nuray Başaran, M.Emin Karamehmet...

Ek iddianame açıklandığı zaman başka isimleri de göreceğimiz muhakkak. Özetle çok önemli bilgilere sahip Levent Paşa. Soruşturmanın seyri için de sorgulanması önemli. 'Koskoca adamlar neden göz altına alınıyor, çağrılsa gelirlerdi' diyenlere inat 5 aydır en ufak bir iz yok kendisinden.

Zaman zaman ailesi ile görüştüğü haberleri geliyor. Fakat, Ankara kulislerine göre Paşa dönme niyetinde ve dönüş için zemin hazırlıyor. Mesai arkadaşları ciddi kalp sorunu olmadığını anlatsalar da Levent Paşa'nın kalbi sıkıştırıyormuş. Ailesi Ersöz'ün mağdur edildiğini, bu yüzden sağlık sorunları yaşadığını iddia ediyor. Kalbine 2 stent takıldığı haberleri yayılıyor. Hatta 'babasının maruz kaldığı muameleyi içine sindiremeyen' kızı F. bileklerini keserek intihara kalkıştı.

F.E'nin intihar girişimine rağmen hastaneye gitmemesi ise ilginç bir nokta. Bir diğer nokta ise Levent Ersöz'ün eşi Muzaffer Ersöz'ün evde dinleme cihazı bulunduğu gerekçesi ile savcılığa başvurması. Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçen belgelerden anlaşıldığı kadarıyla Ersöz Paşa dinleme konusunda uzman. Evinde böcek bulunması fazlasıyla kafa karıştıracak bir konu.

Ya mağdur gözükmek için bizzat kendisi koydu ya da mesleki alışkanlık olarak kendi evini de dinledi. Organize bir 'mağduriyet' tablosu çizilmeye çalışılıyor. Yine kulislere göre Levent Paşa, sağlık gerekçesiyle tahliye edilmeyi garanti ederse dönecek. Anlaşılan o ki, Ankara'da kimi mahfillerde sıkı bir Levent Paşa mesaisi yaşanıyor.

Turhan Çömez Asala ile neyi konuştu?

Gazetecilik ilginç bir meslek. Bazen şahit olunan bir olayın nereye oturduğunu ancak yıllar sonra kestirebiliyorsunuz. Ergenekon sanığı Turhan Çömez, vekil statüsüyle Haziran 2005'te birkaç günlük bir seyahat için Ermenistan'daydı.

Erivan Üniversitesi'nde konferans vermiş, çeşitli temaslarda bulunmuştu. Temaslarından en ilginci ise Mashdot Caddesi üzerinde bulunan bir kafede gerçekleşti. Tesadüfi bir havada gelişen bu buluşmada Çömez, Asala'nın kritik yöneticilerinden birisiyle uzun uzun konuşmuştu.

Tabi biz o günlerde Çömez'in Ergenekoncu, buluştuğu kişinin de Asala'nın yöneticisi olduğunu bilmiyorduk. Acaba Ergenekoncular, Asala ile neyi konuşmuş olabilir? Levent Ersöz ve Turhan Çömez konuşursa sorular cevap bulacak.

ADEM YAVUZ ARSLAN - BUGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber