Ergenekon davasında Bekir Öztürk'ün sorgusu yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasında Bekir Öztürk'ün sorgusu yapıldı

İstanbul - Ergenekon" davasının bugünkü duruşmasında ifade veren Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı tutuklu sanık Bekir Öztürk, "Yargılama sonunda burada bulunan insanların kurgulanan terör örgütüyle bir ilgi ve irtibatlarının olmadığının anlaşılacağına eminim" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sorgusu öncesi tutuklu sanıklardan Bekir Öztürk'e haklarını hatırlattı.

Haklarını bildiğini belirten Öztürk, "Ergenekon terör örgütü" diye bir örgüt olmadığını iddia etti. Öztürk, şöyle konuştu:

"Daha önceden bilinen terör örgütleriyle hiçbir benzerliği olmayan, adalet mekanizmasının içinde, polis teşkilatının içinde, hatta devletin en önemli noktalarında üye ve yöneticileri olan ahlaksız, vicdansız, ufuksuz, beceriksiz, çapsız bir terör örgütü vardır. Ancak burada yargılanan insanlardan, TCK'nın 221'inci maddesi ile kandırılmış, devşirilmiş birkaç zavallı dışında hiç biri, gerilimden beslenen Ergenekon terör örgütünün üyesi ya da yöneticisi değildir."

Öztürk, Savcı Zekeriya Öz'e yönelik olarak "Beşiktaş'taki makamında senaryo yazmaya devam eden Öz, bazı sanık ve sanık yakınlarının mektuplarını basına servis etmiştir. Benim kendisine gönderdiğim savunmaları da basına servis edebilirdi ama etmedi" dedi.

Bekir Öztürk Savcı Öz'e ve soruşturma savcılarına hitaben yazdığı okudu.

"Her türlü engele rağmen Türkler Ergenekon'dan çıkacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuşan Öztürk, Kuvvai Milliye Derneği'nin kurucusu ve genel başkanı olduğunu belirterek, "Dernek kurmak anayasal bir haktır" dedi.

'Öztürk, "Bekir Öztürk'ü bu davanın dışına çıkarttığınızda İsmail Yıldız'a ulaşamazsınız. Yıldız'a ulaşmak için Öztürk alınmıştır. Oradan Ergün Poyraz'a ulaşılmıştır" diye konuştu.

"Kuvvaimilliye.net" sitesinde 4 yılda 21 bin adet yazının yayımlandığını söyleyen Öztürk, bu yazılardan hiçbirine herhangi bir suçlama ya da dava açılmadığını anlattı.

Öztürk, ne ile suçlandığını tutuklandıktan 3 ay sonra cezaevindeyken öğrendiğini anlatarak "Anayasal düzene karşı suçlar işlediğim iddiasıyla tutuklanmışım" dedi.

Hakkındaki birçok kararın altında aynı hakim ve savcının imzasının olduğunu ifade eden Öztürk, "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandığını hatırlatarak, "Savcı beni Roma'yı yakma suçundan da sevk etseydi, yine tutuklanacaktım" dedi.

Öztürk, cumhuriyet savcılarının devam eden soruşturmaya malzeme toplamak için mahkemede olduklarını, sorularıyla da bu amaçlarını ifşa ettiklerini öne sürdü.

Heyet Başkanı'ndan uyarı

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, yüksek sesle konuşan Öztürk'ü ses tonuna dikkat etmesi konusunda uyararak, kendisini duyduklarını söyledi.

Öztürk, HSYK'ya hakim Metin Özçelik'in "Ergenekon" soruşturmasını yürütenlerle arkadaşlık, dostluk, hemşehrilik ilişkisi olup olmadığı konusunda soru sorduğunu ancak cevap gelmediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Gazi Güder'in tahliye edilmemesini de eleştiren Öztürk, "(Bu adamlar ne yaptı) diye vicdanınıza sordunuz mu? Vicdanınız rahat mı?" dedi.

Öztürk, "Biz 18 aydır Türk hukuk sistemine isyana tahrik edildik" diye konuştu.

İddianameyi hazırlayan 3 savcıdan biri olan Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ü tekrar eleştiren Öztürk, "Savcı Öz, istifa gibi onurlu bir davranış sergilerse yapabileceği en iyi iş Kurtlar Vadisi dizisine senaryo yazmaktır" diye konuştu.


Ergenekon davasının 20'inci duruşması başladı

- Ergenekon davasının 20'inci duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, Nusret Senem, Orhan Tunç, Abdullah Arapoğulları ve Sevgi Erenerol dışındaki 41 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan da Güler Kömürcü Öztürk ile Yusuf Görüm duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Kuvva-i Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk'ün sorgusunun yapılmasıyla devam ediyor.

İddianamede, Öztürk, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' ve "askerleri itaatsizliğe teşvik etmek"le suçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber